Aprašymas
Apetitiška vištiena aromatingame saldžiarūgščiame padaže – skanus kinų virtuvės patiekalas, kurį paprastai ir greitai galima pasigaminti namuose. Švelnius vištienos gabalėlius kvapniame padaže mes patieksime su karštais ryžiais. Tai puikus pilnavertis patiekalas pietums ar vakarienei.
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė 500 g
- kukurūzų krakmolas 4 valgomieji šaukštai
- aliejus 3 valgomieji šaukštai
- sezamas 1 valgomasis šaukštas
- cukrus 4 valgomieji šaukštai
- obuolių actas 3 valgomieji šaukštai
- pomidorų padažas 3 valgomieji šaukštai
- sojos padažas 3 valgomieji šaukštai
- sezamų aliejus 1 valgomasis šaukštas
- juodieji pipirai 1⁄2 arbatinio šaukštelio
- čili dribsniai 1 arbatinis šaukštelis
- česnakas 3 skiltelės
- ryžiai 1 stiklinė
- druska 2 arbatiniai šaukšteliai
Kaip paruošti vištieną saldžiarūgščiame padaže
1. Išvirkite ryžius. Šaltame vandenyje gerai nuplaukite ryžius, užpilkite verdančiu vandeniu,
dėkite ant viryklės. Užvirinkite, berkite 1 arbatinį šaukštelį druskos ir virkite 15 min ant mažos ugnies. Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.
2. Vištieną dėkite į gilų dubenį, berkite druskos ir pipirų, suberkite krakmolą. Kruopščiai
permaišykite.
3. Apkepkite mėsą gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apie 3-4 min. Dėkite vištieną į atskirą lėkštę.
4. Į sausą keptuvę suberkite cukrų. Pilkite actą, sojos padažą, sezamų aliejų, išspaustą
česnaką, pomidorų padažą. Permaišykite.
5. Užvirinkite masę.
6. Atskirame inde sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą krakmolo su 2 valgomaisiais šaukštais
vandens. Pilkite mišinį į keptuvę. Gaminkite padažą kol sutirštės maždaug 1 min ant pačios
mažiausios ugnies.
7. Apkeptus vištienos gabalėlius dėkite į padažą. Ruoškite 1-2 min ant mažos ugnies.
8. Vištiena saldžiarūgščiame padaže paruošta. Patieksime su ryžiais, sezamu ir svogūnų
laiškais, žinoma, pagal pageidavimą. Gero apetito!