Ingredientai:
– vištienos šlaunelės 6 vnt
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– čiobreliai 1 arbatinis šaukštelis
– aitrieji pipirai 0,5-1 arbatinis šaukštelis
– kario prieskoniai 1 arbatinis šaukštelis
– česnakas 2 skiltelės
– pienas 150 ml
– aliejus 6 valgomieji šaukštai
Paruošimas:
1. Vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite. Kiekvienos odelę ir minkštimą įpjaukite iš vienos pusės, atskirdami mėsą nuo kaulo tik iš vienos pusės. Taip pat išimkite plonus kauliukus iš mėsos ir odelės.
2. Mėsą ant kaulo sudėkite į gilų indą, apibarstykite maltais juodaisiais pipirais ir raudonuoju čili, druska, džiovintais česnakais, čiobreliais, kariu. Permaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant mėsos.
3. Mėsą su prieskoniais užpilkite pienu, kad jis pilnai padengtų visus gabalėlius. Indą uždenkite maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad mėsa persisunktų marinatu.
4. Po to dėkite keptuvę ant viryklės, įpilkite daug aliejaus. Vištieną išimkite iš marinato, dėkite į karštą aliejų.
5. Kepkite vištieną ant didelės ugnies po 5 minutes į kiekvienos pusės. Keptuvės nereikia uždengti dangčiu, marinuota vištiena ir taip greitai iškeps viduje.
6. Mėsą dėkite į lėkštę, patiekite karštą, pagardinkite lengvomis daržovių salotomis. Gero apetito!