Ingredientai
- varškė – 200 g
- kiaušiniai – 3 vnt
- kvietiniai miltai – 230 g
- cukrus – 200 g
- sviestas – 150 g
- cukatos – 100 g
- kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai
- obuoliai – 3 vnt
- saulėgrąžų aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas
Suplakite kiaušinius su cukrumi šluotele ar mikseriu nedideliu greičiu.
Dėkite vidutinio riebumo varškę ir permaišykite.
Paskui dėkite suminkštėjusį sviestą. Vėl permaišykite.
Išsijokite miltus su kepimo milteliais ir užmaišykite tirštą tešlą.
Įmaišykite į tešlą cukatas. Nulupkite obuolius ir supjaustykite skiltelėmis.
Paimkite 22 cm diametro kepimo formą. Sutepkite saulėgrąžų aliejumi, dėkite į ją tešlą.
Viršuje išdėliokite skilteles kaip foto. Svarbiausia, kad jos gulėtų šalia viena kitos.
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite pyragą 50 min. Paskui išjunkite
orkaitę, tačiau pyrago neišimkite, leiskite jam pastovėti 10 min.
Gatavą pyragą pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su arbata ar kava.
Šį desertą vienareikšmiškai verta paruošti, kad žinotumėte, kas iš tiesų yra idealus kepinys!