Ingredientai:
- kvietiniai miltai – 200 g
- grietinė – 250 g
- pienas – 100 ml
- kiaušiniai – 3 vnt
- kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai
- cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- kiaulienos faršas – 600 g
- svogūnas – 1 vnt
- česnakų milteliai – pagal skonį
- druska – pagal skonį
- malti juodieji pipirai – pagal skonį
- raudonėlis – pagal skonį
- čiobrelis – pagal skonį
- svogūnų laiškai – pagal skonį
- petražolės – pagal skonį
- krapai – pagal skonį
- saulėgrąžų aliejus – pagal skonį
Iš pradžių paruoškime įdarą. Supjaustykite svogūnus kubeliais ir truputį apkepkite
įkaitintoje keptuvėje. Dėkite faršą ir permaišykite. Pagardinkite ingredientus prieskoniais
ir pasūdykite. Kepkite, kol bus gatava.
Kol įdaras aušta, užsiimsime tešla. Sumaišykite kiaušinius, 0,5 arbatinio šaukštelio
druskos ir cukrų. Dėkite 20% riebumo grietinę ir pieną, permaišykite iki vienalytės
masės. Išsijokite miltus su kepimo milteliais ir užmaišykite tešlą.
Supjaustykite svogūnų laiškus, krapus ir petražoles, dėkite žalumynus į ataušusį faršą ir
permaišykite.
Supilkite dalį tešlos į kepimo formos dugną. Dėkite gatavą įdarą ir užpilkite antra tešlos
dalimi. Kepkite 40-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Pyragą su faršu ir žalumynais ne gėda ir ant šventinio stalo padėti. Aš jį dažnai gaminu
kaip valgomą dovaną, kai einu į svečius.
Nuostabu, tačiau kepinys skanus ir šaltas! O
kokius pyragų įdarus mėgstate jūs?