Ingredientai
- batonas 1 vnt
- pienas 250 ml
- vištienos faršas 150 g
- kiaulienos faršas 150 g
- svogūnas 1 vnt
- kiaušiniai 4 vnt
- kietasis sūris 100 g
- druska pagal skonį
- malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas
Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais ir dėkite į faršą, pasūdykite, berkite pipirų ir
gerai išmaišykite rankomis.
Batoną supjaustykite riekelėmis, pamirkykite piene (150 ml) ir išdėliokite į aliejumi
suteptą formą vienu sluoksniu. Šaukštu padarykite nedideles duobutes.
Duobutes užpildykite faršu. Atskirai suplakite kiaušinius su 100 ml pieno ir žiupsneliu
druskos. Užpilkite duoną su mėsa gautu mišiniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 30-35 min. Paskui pabarstykite jį
stambiai tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę dar 5-7 min.
Matote, viskas labai paprasta ir nereikia vargti su tešla. Toks greitas mėsos pyragas
išvaduos bet kokioje situacijoje. Patariu patiekti jį karštą, taip skaniau. O likučius galima
pašildyti mikrobangėje. Gero apetito!