Pasakysiu jums sąžiningai, pomidorus gaminau pagal skirtingus receptus, tačiau nė vieni taip greitai nedingdavo, kaip šitie! Receptas – labai paprastas. Ruošimas trunka ne ilgiau kaip pusvalandis. Pakanka vos vienos nakties šaldytuve, kad pasimarinuotų, ir jau turite pagamintą puikią užkandą. Pomidorai gaunasi sultingi su lengvu rūgščiai salstelėjusiu poskoniu ir česnakiniu pikantišku aromatu. Dėl neįkyraus skonio toks užkandis puikiai dera su bet kokia mėsa, žuvimi ar garnyru. Juos galima tiekti su viskuo!
Sudedamosios dalys:
- 100 ml augalinio aliejaus,
- 100 g cukraus,
- juodieji malti pipirai pagal skonį,
- 1 galvutė česnako,
- 100 ml 6 % acto,
- 2 valg. š. druskos,
- 2 kg pomidorų,
- 1 pund. šviežių žalumynų,
- 400 g saldžiųjų pipirų.
Gaminimas
Pomidorus supjaustyti griežinėliais.
Iš saldžiųjų pipirų pašalinti kotelius, pertvaras ir sėklas. Smulkiai supjaustyti.
Į plakiklį sudėti susmulkintą saldųjį pipirą ir nuluptas česnako skilteles.
Sutrinti saldžiuosius pipirus su česnaku iki vienalytės masės.
Žalumynus smulkiai sukapoti.
Į didelį indą sudėti sutrintus saldžiuosius pipirus su česnaku, įdėti žaluynus, actą, augalinį aliejų, druską, juoduosius pipirus ir cukrų. Gerai išmaišyti. Pageidaujant, įdėti šiek tiek aštraus raudonojo pipiro.
Ant gilaus indo dugno įdėti kelis šaukštus padažo, ant viršaus išdėlioti sluoksnį pomidorų. Dėti sluoksnį po sluoksnio, kol nesibaigs pomidorai ir padažas.
Ant pomidorų uždėti kokį nors krūvį. Pavyzdžiui, ant lėkštės pastatyti stiklainį su vandeniu.
Pomidorus pastatyti į šaldytuvą bent 3 val., o geriausia – visai nakčiai, kad įsigertų.
Užkandis kitai dienai paruoštas.
Skanaus!
Bonusas