Ingredientai:
– slyviniai pomidorai 7 vnt
– kiaušiniai 2 vnt
– lydyti sūreliai 2 vnt
– česnakas 1 skiltelė
– svogūnų laiškai 20 g
– druska pagal skonį
Paruošimas:
1. Paruoškite būtinus produktus pagal sąrašą.
2. Lydytus sūrelius smulkiai arba vidutiniškai sutarkuokite, dėkite į gilų indą. Kad sūrelius būtų lengviau susmulkinti, juos galima iš anksto pašaldyti šaldiklyje.
3. Kiaušinius išvirkite kietai 8-10 minučių po užvirimo, atvėsinkite juos ir nulupkite. Baltymą ir trynį smulkiai sutarkuokite, dėkite į sūrelius.
4. Česnako skilteles nulupkite, išspauskite , dėkite į pagrindinį mišinį. Pasūdykite, pagardinkite majonezu, kruopščiai permaišykite iki vienalytės masės.
5. Pomidorus kruopščiai nuplaukite, nusausinkite rankšluosčiu, nuimkite uodegėles. Viršutinėje siaurėjančioje pomidoro dalyje padarykite gilias kryžmas įpjovas, neįpjaudami iki galo (kotelio), kad pomidoras neišsiskirstytų skiltelėmis.
6. Arbatiniu šaukšteliu išimkite iš pomidorų visą sultingą vidinę dalį su sėklomis. Viską darykite atsargiai, kad nepažeistumėte pomidorų. Jų vidus turi būti sausas.
7. Kiekvieną pomidorą prifarširuokite kiaušinių ir sūrio mišiniu.
8. Farširuotus pomidorus išdėliokite plokščioje lėkštėje dviem eilėmis.
9. Iš svogūno laiškų suformuokite tulpių kotelius. Užkandis paruoštas patiekti. Gero apetito!