Ingredientai
– miltai 250 g
– cukrus 60 g
– sviestas 120 g
– druska 1 žiupsnis
– grietinė 500 g
– cukrus kremui 120 g
– kiaušiniai kremui 2 vnt
– kukurūzų krakmolas 1 valgomasis šaukštas
– sviestas kremui 50 g
– vanilinis cukrus 20 g
Paruošimas
1. Giliame inde sumaišykite išsijotus kvietinius miltus, cukrų ir minkštą sviestą.
2. Šakute sutrinkite ingredientus į smulkius trupinius.
3. Perdėkite trupinius į įkaitintą keptuvę. Nuolat maišydami trupinius mentele, apkepkite juos ant vidutinės ugnies iki auksinio atspalvio.
4. Kremo paruošimui prikaistuvyje ar nedideliame puode sumaišykite 2 kiaušinius ir kukurūzų krakmolą. Permaišykite mišinį šluotele iki vienalytės konsistencijos.
5. Į gautą mišinį berkite cukrų ir vanilinį cukrų. Dar kartą permaišykite ingredientus šluotele, siekdami vienalytės konsistencijos.
6. Dėkite į kremą riebią grietinę. Kruopščiai permaišykite ingredientus šluotele.
7. Dėkite kremą ant mažos ugnies. Pastoviai maišydami, užvirinkite kremą. Kremui užvirus, pavirinkite 30 sekundžių, paskui nuimkite nuo ugnies. Į karštą kremą dėkite 50 g minkšto sviesto. Permaišykite kremą iki vienalytės masės.
8. Kol kremas karštas, pradėkite torto surinkimą. Iš bendro trupinių kiekio atidėkite 4 valgomuosius šaukštus gatavo deserto papuošimui. Likusius trupinius padalinkite į 4 dalis. 20 cm diametro išardomos kepimo formos dugną ir šonus sutepkite rafinuotu aliejumi, užtieskite kepimo popieriumi. Dugne dėkite 1⁄4 trupinių, tolygiai paskirstykite per visą formos perimetrą.
9. Ant trupinių dėkite 1⁄4 karšto kremo. Šiam tikslui patogu naudoti silikoninę konditerinę mentelę.
10. Kaitaliodami sluoksnius, surinkite visą tortą. Gatavą desertą papuoškite likusiais trupiniais. Uždenkite tortą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 val.
11. Praėjus šiam laikui atsargiai atidarykite kepimo formą, pašalinkite popierių. Supjaustykite gatavą tortą ir patiekite su arbata ar kava.
Tikiuosi, jums patiks šio paprasto, tačiau labai skanaus ir švelnaus nekepto torto receptas. Gero apetito!