Tinginių pyragėliai su vištienos faršu

428
Patinka? Duok Like!

Receptui galima naudoti vištienos, kalakutienos, jautienos, kiaulienos faršą arba asorti.

Pyragėliai gaunasi labai skanūs, sotūs ir aromatingi. Iš nurodyto ingredientų kiekio man išėjo 12 gaminių.

Ingredientai

– miltai 300 g
– varškė 5% 250 g
– kiaušiniai 2 vnt
– aliejus 50 ml
– kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
– druska 0,5 arbatinio šaukštelio
– vištienos faršas 300 g
– svogūnas 1 vnt
– bulvė 1 vnt
– vištienos prieskoniai 0,5 arbatinio šaukštelio
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– aliejus kepimui 50 ml

1. Giliame inde sumaišykite 5% riebumo varškę, 2 kiaušinius ir 50 ml rafinuoto aliejaus.
Permaišykite mišinį šluotele iki vienalytės konsistencijos. Į gautą mišinį berkite išsijotus kvietinius miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais.

Užmaišykite minkštą elastingą tešlą. Uždenkite indą plėvele ar sausu rankšluosčiu, palikite 10 min.

2. Tuo metu paruoškite įdarą. Mėsą nuplaukite, pašalinkite riebalus ir plėveles, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Susmulkinkite mėsą ir svogūno galvutę į vienalytį faršą mėsmale ar blenderiu. Bulvę nuplaukite, nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje.

Ataušusią iki kambario temperatūros bulvę stambiai sutarkuokite. Sumaišykite faršą su bulve, dėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Permaišykite įdarą iki vienalytės konsistencijos.

3. Gatavą tešlą iškočiokite į 3-4 mm storio stačiakampį lakštą.

4. Ant tešlos tolygiai paskirstykite įdarą, palikite vieną tešlos kraštą laisvą 1-2 cm.

5. Susukite ruošinį į vyniotinį link be įdaro esančio krašto. Aštriu peiliu supjaustykite vyniotinį 2-3 cm pločio porcijomis.

6. Dėkite pyragėlius į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Apkepkite gaminius ant vidutinės ugnies iki auksaspalvės plutelės iš abiejų pusių.

7. Dėkite pyragėlius ant skardos, užtiestos kepimo popieriumi. Pašaukite į įkaitintą iki 150 laipsnių orkaitę 15-20 min. Per tą laiką tešla pilnai iškeps, o faršo įdaras bus gatavas.

8. Patiekite pyragėlius šiltus iškart po paruošimo. Naminius kepinius galima pagardinti grietine ar jogurtu, sumaišytu su žalumynais. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353