Ingredientai:
1. kefyras – 900 g
2. kiaušiniai – 2 vnt
3. 9 valgomieji šaukštai baltojo cukraus
4. miltai – 4-5 stiklinės (priklausomai nuo kefyro tirštumo)
5. soda – 1,5 arbatinio šaukštelio. Dėti pabaigoje ir negesinti.
Paruošimo būdas
1. Viską sumaišyti, išskyrus sodą.
1 paslaptis – kefyras turi būti šiltas, galima netgi truputį pašildyti ir kiaušinius taip pat.
2 paslaptis – tešla turi būti realiai tiršta, kaip naminė grietinė.
3 paslaptis – sodą dėti tik pabaigoje, negesinti ir leisti tešlai pastovėti apie 7 minutes, pakvėpuoti. Dėti tokią gumos tirštumo tąsią tešlą pavyks tik dideliu šaukštu.
2. Dedame tešlą į gerai įkaitintą keptuvę su dideliu kiekiu aliejaus. Aliejaus negailėkite!
3. O paskui, kai apkepa iš abiejų pusių, iš pradžių nuimti ant popierinės servetėlės, leisti aliejui nutekėti, kol kepa sekanti partija ir perdėti į švarią lėkštę blynams.
Blynai gaunasi tiesiog bomba! Būtinai pabandykite ir papasakokite savo įspūdžius!