Ingredientai:
– atvėsinta skumbrė – 2 vnt
– citrina – 1 vnt
– svogūnas – 1 vnt
– grietinė – 1 valgomasis šaukštas
– prieskoniai žuviai – 1 arbatinis šaukštelis
– druska – 2 žiupsniai
– malti juodieji pipirai – 2 žiupsniai
1. Paruoškite žuvį ir visus papildomus komponentus.
2. Skumbrę atšildykite, tačiau nepilnai, taip bus patogiau pjaustyti ir valyti. Nupjaukite galvas ir uodegas, atsargiai įpjaukite pilvą išilgai, išimkite vidurius. Išvalytas žuvis nuplaukite iš vidaus ir išorės, paskui nusausinkite servetėlėmis. Supjaustykite žuvį į 5 porcijas.
Dėkite gabalėlius ant folijos, suformavę negilias valteles, kad kepimo metu netekėtų sultys. Apibarstykite žuvį maltais pipirais ir druska.
3. Grietinę sumaišykite su žuvies prieskoniais, gautą padažą tepkite ant kiekvieno gabalėlio iš išorės ir vidaus.
4. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio pločio žiedais, dėkite po vieną griežinėlį tarp kiekvieno žuvies gabalėlio.
5. Foliją su žuvimi dėkite į skardą, paskui į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite žuvį,
neuždengdami folija 30 minučių, paskui dar 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kad žuvis įgautų gražią rusvą plutelę.
6. Patiekti patiekalą galima tiesiog folijoje.
Gero apetito!