Šiandien mes norime jums pasiūlyti labai originalaus užkandžio žiemai, kuris pakerės savo neįprastu skoniu, receptą! Jo paruošime nėra nieko sunkaus ir mes įsitikinę, kad tokia užkandėlė iš vynuogių jums patiks!

Ingredientai, kurių reikės:
- žalios didelės vynuogės – 1 kg
- maistinis actas – 100 ml
- geriamasis vanduo – 800 ml
- cukrus – 200 g
- maltas cinamonas – pusė arbatinio šaukštelio
- valgomoji druska – 50 g
- juodieji pipirai – 5 žirneliai
- kvapieji pipirai – 3 žirneliai
- gvazdikėliai – 5 žiedeliai
- lauro lapas – 1

Kaip ruošti:
Nuimkite uogas nuo šakelės ir gerai nuplaukite tekančiu vandeniu.
Uogomis pripildykite sterilius stiklainius.
Paruoškite sūrymą sumaišę visus ingredientus, išvardintus aukščiau.
Verdančiu sūrymu pripildykite stiklainius ir užsukite dangtelius.
Palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Ragauti marinuotas vynuoges galima po 7 dienų.

















