Skaniausias nekeptas tortas „Napoleonas“. Paprastas tinginių „Napoleono“ receptas

635
Patinka? Duok Like!

Ingredientai apskaičiuoti 15×20 cm dydžio, 6 cm aukščio, 1350 cm svorio tortui.

Nekeptas tortas – tinginių Napoleonas

Pagrindas:

– 250 g lengvai sūdytų krekerių

Kremas:

– 600 ml pieno
– 3 kiaušiniai
– 180 g (9 valgomieji šaukštai be kaupo) cukraus
– 70 g (3,5 valgomųjų šaukštų be kaupo) kvietinių miltų
– 180 g sviesto
– 20 g (4 arbatiniai šaukšteliai) vanilinio cukraus

Pasigaminkime:

– į puodą mušame 3 kiaušinius;

– beriame 180 g arba 9 valgomuosius šaukštus be kaupo cukraus.

Permaišome iki vienalytės masės.

– beriame 70 g arba 3,5 valgomųjų šaukštų be kaupo kvietinių miltų. Kvietinius miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu.

Permaišome iki vienalytės masės.

– pilame apie trečdalį pieno nuo bendro tūrio. Viso jums prireiks 600 ml pieno.

Permaišome iki vienalytės masės.

– pilame likusį pieną, permaišome ir dedame ant viryklės virti;

– verdame ant vidutinės ugnies, pastoviai permaišydami mentele. Kai tik masė ima tirštėti, keičiame mentelę šluotele ir pastoviai maišydami masę užviriname;

– kai masė užvirs, ji taps tiršta kaip pudingas. Darome minimalią ugnį ir pastoviai permaišydami ant mažos ugnies verdame masę 1-2 minutes, nuimame nuo ugnies.

Plikyta masė gatava, ją reikia atvėsinti.

– tam aš dedu puodą į indą su lediniu vandeniu ir pastoviai maišydama atvėsinu ją iki kambario temperatūros;

– į 180 g minkšto kambario temperatūros sviesto

– dedame 20 g arba 4 arbatinius šaukštelius vanilinio cukraus. Vanilinį cukrų galima dėti pagal skonį;

– plakame maksimaliomis mikserio apsukomis apie 2-3 min. Plaktas sviestas turi tapti šviesus ir orinis.

Plikytą pagrindą, prieš maišant su plaktu sviestu, reikia gerai išplakti mikseriu.

– plakame maksimaliomis mikserio apsukomis. Plikytas pagrindas turi būti minkštas ir vienalytis.

Toliau į plaktą sviestą palaipsniui pilame plikytą masę ir plakame maksimaliomis mikserio apsukomis iki vienalytės būsenos.

– dedame šaukštą plikyto pagrindo ir plakame iki vienalytės būsenos;

– dar šaukštą. Taip palaipsniui sumaišome visą plikytą pagrindą su sviestu;

– kad kremas neišsisluoksniuotų plakant, sviestas ir plikytas pagrindas turi būti vienodos kambario temperatūros;

– štai toks orinis švelnus kremas gaunasi;

– pagrindui aš naudoju traškius krekerius, šiek tiek gardintus druska. Dedame krekerius į vieną eilę lėkštėje. Aš formuoju 15×20 cm dydžio tortą;

– dedame išardomą formą ir acetatinę plėvelę;

– vizualiai dalijame kremą į 5 dalis ir dedame ant krekerių 1/5 kremo. Kremą tolygiai išsklaidome.

Mūsų tortas susidarys iš 5 krekerių sluoksnių ir 5 kremo sluoksnių.

– paskutiniu sluoksniu dedame ir išsklaidome kremą;

– uždengiame tortą maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą persisunkti ir stabilizuotis 5-6 val, aš paprastai dedu nakčiai;

– gatavą tortą pabarstome smulkintais krekeriais;

– tortas labai skanus, iš visų tinginių Napoleonų, kuriuos ragavau, šitas man skaniausias;

– gaminamas paprastai ir lengvai, patariu jums pabandyti;

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353