Ingredientai apskaičiuoti 15×20 cm dydžio, 6 cm aukščio, 1350 cm svorio tortui.
Nekeptas tortas – tinginių Napoleonas
Pagrindas:
– 250 g lengvai sūdytų krekerių
Kremas:
– 600 ml pieno
– 3 kiaušiniai
– 180 g (9 valgomieji šaukštai be kaupo) cukraus
– 70 g (3,5 valgomųjų šaukštų be kaupo) kvietinių miltų
– 180 g sviesto
– 20 g (4 arbatiniai šaukšteliai) vanilinio cukraus
Pasigaminkime:
– į puodą mušame 3 kiaušinius;
– beriame 180 g arba 9 valgomuosius šaukštus be kaupo cukraus.
Permaišome iki vienalytės masės.
– beriame 70 g arba 3,5 valgomųjų šaukštų be kaupo kvietinių miltų. Kvietinius miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu.
Permaišome iki vienalytės masės.
– pilame apie trečdalį pieno nuo bendro tūrio. Viso jums prireiks 600 ml pieno.
Permaišome iki vienalytės masės.
– pilame likusį pieną, permaišome ir dedame ant viryklės virti;
– verdame ant vidutinės ugnies, pastoviai permaišydami mentele. Kai tik masė ima tirštėti, keičiame mentelę šluotele ir pastoviai maišydami masę užviriname;
– kai masė užvirs, ji taps tiršta kaip pudingas. Darome minimalią ugnį ir pastoviai permaišydami ant mažos ugnies verdame masę 1-2 minutes, nuimame nuo ugnies.
Plikyta masė gatava, ją reikia atvėsinti.
– tam aš dedu puodą į indą su lediniu vandeniu ir pastoviai maišydama atvėsinu ją iki kambario temperatūros;
– į 180 g minkšto kambario temperatūros sviesto
– dedame 20 g arba 4 arbatinius šaukštelius vanilinio cukraus. Vanilinį cukrų galima dėti pagal skonį;
– plakame maksimaliomis mikserio apsukomis apie 2-3 min. Plaktas sviestas turi tapti šviesus ir orinis.
Plikytą pagrindą, prieš maišant su plaktu sviestu, reikia gerai išplakti mikseriu.
– plakame maksimaliomis mikserio apsukomis. Plikytas pagrindas turi būti minkštas ir vienalytis.
Toliau į plaktą sviestą palaipsniui pilame plikytą masę ir plakame maksimaliomis mikserio apsukomis iki vienalytės būsenos.
– dedame šaukštą plikyto pagrindo ir plakame iki vienalytės būsenos;
– dar šaukštą. Taip palaipsniui sumaišome visą plikytą pagrindą su sviestu;
– kad kremas neišsisluoksniuotų plakant, sviestas ir plikytas pagrindas turi būti vienodos kambario temperatūros;
– štai toks orinis švelnus kremas gaunasi;
– pagrindui aš naudoju traškius krekerius, šiek tiek gardintus druska. Dedame krekerius į vieną eilę lėkštėje. Aš formuoju 15×20 cm dydžio tortą;
– dedame išardomą formą ir acetatinę plėvelę;
– vizualiai dalijame kremą į 5 dalis ir dedame ant krekerių 1/5 kremo. Kremą tolygiai išsklaidome.
Mūsų tortas susidarys iš 5 krekerių sluoksnių ir 5 kremo sluoksnių.
– paskutiniu sluoksniu dedame ir išsklaidome kremą;
– uždengiame tortą maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą persisunkti ir stabilizuotis 5-6 val, aš paprastai dedu nakčiai;
– gatavą tortą pabarstome smulkintais krekeriais;
– tortas labai skanus, iš visų tinginių Napoleonų, kuriuos ragavau, šitas man skaniausias;
– gaminamas paprastai ir lengvai, patariu jums pabandyti;