Ingredientai:
- miltai – 140 g
- sutirštintas pienas – 1 indelis
- sviestas – 100 g
- kiaušiniai – 2 vnt
- druska – 1⁄4 arbatinio šaukštelio
- kakava – 1,5 valgomojo šaukšto
- soda – 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
- grietinė – 600 g
- cukraus pudra – 2 valgomieji šaukštai
- tirštiklis grietinei – 1 pakuotė
Glazūrai:
- šokoladas – 100 g
- pienas – 40 ml
Pertepimui:
- sutirštintas pienas – 80 ml
- vanduo – 80 ml
Paruošimas:
Sumaišome minkštą sviestą su kiaušiniais ir druska, paskui suplakame.
Palaipsniui įmaišome sutirštintą pieną ir suplakame.
Pilame sodą, gesintą actu, ir išsijotus miltus.
Dalijame tešlą į 2 dalis, į vieną dalį beriame kakavos.
Pilame tešlą į formą, užtiestą kepimo popieriumi.
Kepame papločius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min.
Suplakame grietinę su cukraus pudra iki purumo ir dedame tirštiklį.
Sumaišome virintą vandenį su sutirštintu pienu pertepimui.
Glazūrai šokoladą tirpiname piene.
Perpjauname kiekvieną paplotį į 2 dalis ir surenkame tortą, pertepdami papločius pertepimu ir sutepame juos kremu.
Torto viršų apliejame glazūra.
Leidžiame tortui pastovėti kelias valandas šaldytuve.

















