Skaniausias ir paprasčiausiai paruošiamas grietinietis su švelniu kremu

678
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • miltai – 140 g
  • sutirštintas pienas – 1 indelis
  • sviestas – 100 g
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • druska – 1⁄4 arbatinio šaukštelio
  • kakava – 1,5 valgomojo šaukšto
  • soda – 1 arbatinis šaukštelis

Kremui:

  • grietinė – 600 g
  • cukraus pudra – 2 valgomieji šaukštai
  • tirštiklis grietinei – 1 pakuotė

Glazūrai:

  • šokoladas – 100 g
  • pienas – 40 ml

Pertepimui:

  • sutirštintas pienas – 80 ml
  • vanduo – 80 ml

Paruošimas:

Sumaišome minkštą sviestą su kiaušiniais ir druska, paskui suplakame.

Palaipsniui įmaišome sutirštintą pieną ir suplakame.

Pilame sodą, gesintą actu, ir išsijotus miltus.

Dalijame tešlą į 2 dalis, į vieną dalį beriame kakavos.

Pilame tešlą į formą, užtiestą kepimo popieriumi.

Kepame papločius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min.

Suplakame grietinę su cukraus pudra iki purumo ir dedame tirštiklį.

Sumaišome virintą vandenį su sutirštintu pienu pertepimui.

Glazūrai šokoladą tirpiname piene.

Perpjauname kiekvieną paplotį į 2 dalis ir surenkame tortą, pertepdami papločius pertepimu ir sutepame juos kremu.

Torto viršų apliejame glazūra.

Leidžiame tortui pastovėti kelias valandas šaldytuve.

Patinka? Duok Like!