Patikėkite – tai skaniausi grūdų sausainiai iš tų, kuriuos jūs kada nors ragavote, jie sotūs, trapūs ir svarbiausia – jie pagaminti savo rankomis su meile!
Šiandien mes norime pasidalinti su jumis labai skanių sausainių receptu, greičiau užsirašykite ir gaminkite!
Ingredientai:
– 7 grūdų dribsniai
– kvietiniai miltai – 150 g
– sviestas – 60 g
– kiaušinis – 1 vnt
– cukrus – 50 g
– druska – 1⁄4 arbatinio šaukštelio
– kepimo milteliai – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– vanilinas pagal skonį
– graikiniai riešutai – sauja
– sezamas – 2-3 valgomieji šaukštai
– džiovinti vaisiai (slyvos, abrikosai, razinos) – 70 g
100 g apie 415 kcal. Baltymai/riebalai/angliavandeniai: 9/19/52. Porcijų skaičius: 10.
Paruošimas:
Sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, dribsnius, kepimo miltelius, druską, cukrų ir vaniliną.
Atskirame dubenyje sumaišome kiaušinį ir suminkštėjusį sviestą, dedame į dubenį su sausais ingredientais ir užmaišome tešlą.
Riešutus būtina sukapoti stambiais gabalėliais, taipogi kubeliais supjaustome džiovintus abrikosus ir slyvas, jei razinos didelės, jas irgi geriau supjaustyti.
Į tešlą dedame riešutus, sezamą, džiovintus vaisius, gerai permaišome, kad jie tolygiai pasiskirstytų.
Toliau formuojame rutuliukus, dedame į skardą ir kiekvieną truputį prispaudžiame šaukštu.
Orkaitė turi būti įkaitinta iki 170 laipsnių ir ten pašauname sausainukus 20-25 min.
Kai sausainiai atauš, galite pabarstyti juos cukraus pudra.