Šito recepto aš niekada nepamesiu!
Iš mėsos faršo vietoj paprastų kotletų galima paruošti originalius mėsos lizdus su įdaru. Jie irgi gaminami paprastai ir greitai. Įdarui naudojame su svogūnais keptus grybus ir sūrį.
Esant pageidavimui, į įdarą galima dėti įvairių daržovių ir žalumynų. Toks patiekalas atrodo įdomiau, nei paprasti kotletai, taip pat jis yra sodresnio skonio ir aromato.
Ingredientai
– kiaulienos faršas – 800 g
– kiaušinis – 1-2 vnt
– svogūnai – 2 vnt
– pievagrybiai – 400 g
– kietasis sūris – 200 g
– aliejus – 1 valgomasis šaukštas
– druska – pagal skonį
– malti juodieji pipirai – pagal skonį
Žingsniai
1. Paruoškite įdarą lizdams. Vieną svogūno galvutę smulkiai supjaustykite, meskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite svogūną kelias minutes, kol taps pusiau skaidrus.
2. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite plokštelėmis, meskite į svogūnus, kepkite kartu 3-5 minutes, kol grybai bus gatavi. Pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais.
3. Antrą svogūno galvutę supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į mėsos faršą. Įmuškite
kiaušinius, berkite maltus pipirus ir druską. Kiaušiniai padarys faršą stangresnį ir lengviau
pasiduodantį lipdymui.
4. Mišinį kruopščiai permaišykite iki vienalytės masės.
5. Iš masės formuokite rutuliukus, dėkite juos į skardą. Kiekviename rutuliuke padarykite duobutę ir aukštus šonus. Jums turi gautis vienodo dydžio mėsos lizdai.
6. Į kiekvieną duobutę dėkite grybų įdarą, formuodami nedidelius kalniukus.
Kietąjį sūrį sutarkuokite, apibarstykite grybų įdarą.
7. Gaminius pašaukite į iš anksto įkaitintą orkaitę, kepkite 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
8. Gatavą patiekalą truputį ataušinkite, patiekite.
Gero apetito!