Sriubas su faršu galima ruošti iš įvairių daržovių ir įvairiais būdais. Šiandien gaminu sriubą su faršu ir kopūstais.
Renkuosi būdą, kai mėsa iš anksto apkepama, o paskui papildoma daržovėmis ir užpilama vandeniu.
Pagal skonį ir aromatą ši sriuba panaši į klasikinę kopūstienę, tik be mėsos gabalėlių. Gaunasi sodrus mėsiškas skonis. Sriuba laba soti ir aromatinga.
Ingredientai:
– 400 g mėsos faršo
– 200 g kopūsto (baltagūžio)
– 4 bulvės
– 1 morka
– 1 svogūnas
– 3 arbatiniai šaukšteliai pomidorų pastos
– 3-4 svogūno laiškai
– 4-5 krapų šakelės
– pagal skonį maltų pipirų (juodųjų)
– pagal skonį druskos
Instrukcijos:
1. Paruošimui naudoju 3 l talpos kazaną, galima pakeisti keptuvu ar storadugniu puodu. Į aliejų dedame faršą, kepame aukštoje temperatūroje pastoviai maišydami apie 5 min. Pas mane naminis kiaulienos faršas, galima imti bet kokį pagal skonį.
2. Faršo smarkiai neapkepame. Dedame į jį smulkiai pjaustytą svogūną ir stambiai sutarkuotą morką. Maišydami kepame 5-7 min.
3. Dedame pomidorų pastą ir porą minučių apkepame.
4. Bulves pjaustome nedideliais kubeliais, dedame į kazaną.
5. Dedame šiaudeliais supjaustytus kopūstus.
6. Viską užpilame vandeniu iki krašto, dedame druskos, lauro lapą. Permaišome ir verdame 20-25 minutes, kol kopūstai su bulvėmis taps minkšti.
7. Į gatavą sriubą su faršu ir kopūstais dedame juoduosius pipirus, pjaustytus žalumynus, užviriname ir nuimame nuo viryklės. Sriuba gaunasi tirštoka ir labai aromatinga.
8. Gatavą sriubą su faršu pilstome į lėkštes ir iškart patiekiame. Man patinka pagardinti ją citrinos griežinėliu, grietine ar majonezu. Dėl faršo sriuba yra sodraus mėsos skonio. Aromatu ir skoniu ji panaši į kopūstienę, tik be mėsos gabalėlių.
Gero apetito!!!