Ingredientai
- kvietiniai miltai – 300 g
- saulėgrąžų aliejus – 120 ml
- kiaušinis – 1 vnt
- cukrus – 100 g
- vanilinis cukrus – 15 g
- pienas – 60 ml
- kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
- pieno milteliai – 1 valgomasis šaukštas
- kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska – 1 žiupsnis
- datulės – 400 g
- graikiniai riešutai – 100 g
- kakava – 3 valgomieji šaukštai
- sviestas – 20 g
Paruošimas
Užpilkite datules verdančiu vandeniu 15 min. Pašalinkite nereikalingą drėgmę
popieriniais rankšluosčiais, išimkite kauliukus ir blenderiu susmulkinkite minkštimą kartu
su riešutais. Dėkite į įdarą kakavą ir minkštą sviestą, permaišykite iki vienalytės masės, suformuokite iš jos 1,5 cm storio ir 25 cm ilgio dešreles.
Giliame dubenyje suplakite kiaušinį su druska, paprastu ir vaniliniu cukrumi. Suberkite
pieno miltelius ir supilkite saulėgrąžų aliejų, permaišykite. Porcijomis suberkite miltus,
sumaišytus su kepimo milteliais ir greitai užmaišykite minkštą tešlą.
Iškočiokite tešlą į 5-7 pločio stačiakampį lakštą. Viena jo pusė turi atitikti riešutų-datulių
dešrelės ilgį.
Dėkite įdarą ant tešlos krašto ir užvyniokite taip, kad pilnai uždengtų dešrelę. Atpjaukite suktinuko ir užspauskite kraštus.
Perbraukite šakutės dantukais per visą vyniotinio ilgį, palikdami vageles. Po to
supjaustykite jį 5 cm ilgio gabalėliais.
Dėkite sausainius į skardą, užtiestą kepimo popieriumi ir kepkite 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.