Rauginti agurkai — visai ne tas pats, kaip marinuoti. Į rauginimo procesą neįeina actas.

Agurkų raugimas šaltu būdu – pats lengviausias ir paprasčiausias šių daržovių rauginimo būdas. Siūlome puikų patikrintą receptą.

Ingredientai:

  • Agurkai – 2 kg
  • Krapai – 2 skėtukai
  • Juodųjų serbentų lapai – 5 vnt.
  • Vyšnių lapai – 5 vnt.
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Krienai, šaknis arba lapai – 20 g
  • Juodieji pipirai – 8 žirneliai
  • Druska– 75 g
  • Degtinė – 50 g
  • Vanduo-1,5 l

 

Raugimo būdas:

1.   Agurkus gerai išplaukite ir nupilkite verdančiu vandeniu.

2.   Užmerkite į labai šaltą vandenį su ledu 2-3 valandoms

3. Po to tankiai sudėkite į trijų litrų stiklainį, sluoksniais dėdami nuplautus vyšnių ir serbentų lapus, krapus, česnaką ir juoduosius pipirus.

4. Užpilkite šaltu rasalu (50 g druskos 1 litrui vandens).

5. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus degtinės ir sandariai užsukite stiklainį.

6. Iškart išneškite agurkus į rūsį arba pastatykite į šaldytuvą. Tokie agurkai išlaiko natūralią spalvą ir gali stovėti labai ilgai.