Napoli salotos populiarios daugelyje pasaulio šalių tiek elitiniuose restoranuose, tiek greitojo maisto kavinėse.
Jos susideda iš nedidelio kiekio pačių paprasčiausių produktų, o būtent dviejų pagrindinių ingredientų – raudonųjų pupelių ir vištienos. Pupeles naudojame būtent konservuotas, jos sultingesnės už virtas. Mėsai galima imti bet kurią file dalį.
Taip pat į salotas būtinai dedamas didelis kiekis šviežių petražolių. Česnakų ir paprikos dėka patiekalas įgauna neįtikėtiną aromatą ir pikantiškas skonio natas.
Visi komponentai puikiai dera tarpusavyje, salotos gaunasi skanios, apetitiškos ir labai sočios, galima patiekti kaip atskirą patiekalą.
Ingredientai
– vištienos file 275 g
– raudonos konservuotos pupelės 360 g
– petražolės 15 g
– česnakai 3 skiltelės
– majonezas 150 g
– malti raudonieji pipirai 1/3 arbatinio šaukštelio
– druska pagal skonį
1. Paruoškite būtinus produktus salotoms.
2. Konservuotas pupeles dėkite į kiaurasamtį, perplaukite, leiskite pilnai nutekėti skysčiui, perdėkite į gilią lėkštę. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite peiliu maksimaliai smulkiai, dėkite į pupeles.
3. Šviežias petražoles nuplaukite, truputį nusausinkite, lapelius supjaustykite peiliu, dėkite į pupeles.
4. Į salotas dėkite majonezo, druskos.
5. Vištienos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje. Į sultinį galima įdėti prieskonių – lauro lapą ir pipirų žirnelių, tada mėsa bus aromatingesnė. Virkite vištieną 10-12 minučių po užvirimo, ne ilgiau, kitaip ji taps sausa. Atvėsinkite mėsą sultinyje, kad ji būtų sultinga. Supjaustykite vištieną stambiais kubeliais, kiekvieną gabalėlį pabarstykite raudonaisiais pipirais.
6. Mėsą dėkite į salotas.
7. Mišinį kruopščiai permaišykite, kad majonezas apgaubtų visus komponentus.
8. Perdėkite salotas į serviravimo lėkštę, papuoškite šviežiais žalumynais. Gero apetito!