Salotos su mėsa ir paprika
Ingredientai:
– 0,5 kg kiaulienos
– 1 svogūnas
– 1 paprika (geriau raudona)
– 1 citrina
– 1-2 valgomieji šaukštai acto
– žalumynai, druska pagal skonį
Paruošimo procesas labai paprastas:
1. Pradžiai būtina nuplauti citriną, paskui ją supjaustyti nedideliais trikampiais. Žievelės nulupti nereikia.
2. Svogūną reikia nulupti ir supjaustyti plonais pusžiedžiais. Po to svogūnus reikia sumaišyti su citrinomis, aplieti actu ir atidėti gautą mišinį į šalį.
3. Kiaulieną reikia iškepti keptuvėje ar orkaitėje.
Ataušus reikia supjaustyti griežinėliais, pridėjus kubeliais supjaustytą papriką.
4. Papriką prieš pjaustant būtina kruopščiai išvalyti. Paprikos sėklas vėliau galima naudoti kaip prieskonį. Visus ingredientus reikia sumaišyti su citrinomis ir svogūnais.
5. Papildomai reikia paimti mėgstamų žalumynų, tai gali būti kalendra ar petražolės, ir supjaustyti juos, dėti prie mėsos.
6. Salotas būtina pasūdyti pagal skonį, permaišyti ir leisti joms pastovėti apie valandą. Šios salotos turi labai neįprastą ryškų skonį, kuris įsimins ilgai.