Žinoma, mėsa šoke nuo tokios kaimynystės. Tačiau tai tik pirmos sekundės, jai patiks. Ir jums patiks šio patiekalo skonis – pikantiškas, sodrus. O jei dar nežinant, kad ingredientuose – agurkas, galima paprastai palaikyti jį cukinija ar aguročiu.
Ingredientai:
– agurkai (stambūs) – 2-3 vnt
– faršas arba mėsa (geriau aviena) – 300 g
– svogūnas – 1 galvutė
– druska, pipirai ir karis – pagal skonį
Paruošimas:
1. Nulupame agurkų odelę, pjaustome stambiais šiaudeliais, lupame ir pjaustome svogūną
pusžiedžiais.
2. Apkepame mėsą (faršą) įkaitintame aliejuje keptuvėje ar daugiafunkciniame puode.
3. Po 10 minučių dedame svogūną, dar po 5 minučių – agurkus.
4. Sūdome, beriame pipirų negailėdami (patiekalas turi gautis aštrus), dedame karį. Svarbiausia – kad svogūnai ir agurkai apkeptų, o ne troškintųsi, kadangi originale patiekalas gaminamas ant atviros ugnies ir dalinai ant pačios keptuvės degančio aliejaus.
Agurkus apkepame ne ilgiau 7 min.
5. Patiekalą galima gardinti majonezu, o valgyti ne tik karštą, bet ir šaltą.
Gero apetito!