Ruošiu skumbrę orkaitėje per 15 minučių. Žuvis gaunasi labai skani ir sultinga

273
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:
– skumbrės 2 vnt
– svogūnai 3 vnt
– citrina 1 vnt
– druska, pipirai, aliejus

Paruošimas:
1. Paruošti skumbrę, šaldytos geriau iki galo neatšildyti, išvalyti iš vidaus. Supjaustyti stambesniais gabalėliais. Pasūdyti, pabarstyti pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti 10-15 min.

2. Svogūnus supjaustyti stambiais griežinėliais ar plačiais pusžiedžiais. Dėti į dubenį, apšlakstyti aliejumi ir citrinos sultimis, permaišyti.

3. Kepimo formą sutepti aliejumi pakankamai gausiai. Dėti žuvies gabalėlius, permaišytus su svogūnais. Kas mėgsta kepti su citrinos griežinėliais – galima pridėti ir griežinėlių.

Viršų uždengti dangčiu ar dviem folijos sluoksniais, prispausti kraštus. Likus 5 minutėms iki išjungimo foliją geriau nuimti, kad žuvytei paskrustų šonai. Ir vėl apšlakstyti aliejumi. Nedaug – kad neperkeptų, bet žuvis juo persisunktų.

Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje nuo 10-15 minučių iki kol pasigamins – priklauso nuo orkaitės konfigūracijos.

Skumbrė gaunasi švelni, aromatinga ir su aliejaus prieskoniu, bet neriebi.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353