Ingredientai:
– skumbrės 2 vnt
– svogūnai 3 vnt
– citrina 1 vnt
– druska, pipirai, aliejus
Paruošimas:
1. Paruošti skumbrę, šaldytos geriau iki galo neatšildyti, išvalyti iš vidaus. Supjaustyti stambesniais gabalėliais. Pasūdyti, pabarstyti pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti 10-15 min.
2. Svogūnus supjaustyti stambiais griežinėliais ar plačiais pusžiedžiais. Dėti į dubenį, apšlakstyti aliejumi ir citrinos sultimis, permaišyti.
3. Kepimo formą sutepti aliejumi pakankamai gausiai. Dėti žuvies gabalėlius, permaišytus su svogūnais. Kas mėgsta kepti su citrinos griežinėliais – galima pridėti ir griežinėlių.
Viršų uždengti dangčiu ar dviem folijos sluoksniais, prispausti kraštus. Likus 5 minutėms iki išjungimo foliją geriau nuimti, kad žuvytei paskrustų šonai. Ir vėl apšlakstyti aliejumi. Nedaug – kad neperkeptų, bet žuvis juo persisunktų.
Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje nuo 10-15 minučių iki kol pasigamins – priklauso nuo orkaitės konfigūracijos.
Skumbrė gaunasi švelni, aromatinga ir su aliejaus prieskoniu, bet neriebi.