Ingredientai:
- manų kruopos – 200 g
- miltai – 180-200 g
- cukrus – 200 g
- kefyras – 200 ml
- sviestas – 100 g
- kiaušiniai – 2 vnt
- citrinos žievelė – 1 valgomasis šaukštas
- moliūgas – 300 g
- vanilinas – žiupsnis
- kepimo milteliai – 1 valgomasis šaukštas (be kaupo)
Sirupas:
- vanduo – 50 ml
- citrinos sultys – 50 ml
- cukrus – 60 g
Paruošimo būdas:
Manus iš anksto (maždaug prieš 30 min) užpilame kambario temperatūros kefyru, o per tą laiką moliūgą smulkiai sutarkuojame.
O toliau dubenyje sumaišome minkštą sviestą, kiaušinius, citrinos žievelę, vaniliną,cukrų.
Visus komponentus suplakame mikseriu iki purumo.
Dabar į purią kiaušinių masę dedame kefyre išbrinkusius manus ir trintą moliūgą. Viską kruopščiai permaišome mentele.
Beriame į tešlą miltus su kepimo milteliais, bet ne visus iškart, o dalimis ir užmaišome tešlą atsargiais, tačiau tvirtais judesiais mentele. Tešla gaunasi tiršta, lėtai tekanti nuo mentelės.
Perdedame ją į formą, suteptą minkštu sviestu ir pašauname kepti į iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 50-55 min.
Mamos orkaitė dujinė, elektrinėje kepimo laikas yra 45-50 min.
Kol manų pyragas kepa, gaminame užpilą. Į puodą pilame 50 ml vandens ir 50 ml citrinos sulčių, beriame 60 g cukraus. Ant lėtos ugnies užviriname sirupą ir verdame 5 min.
Gatavą karštą pyragą iškart užpilame sirupu ir paliekame persisunkti 15 min.
Perdedame moliūginį manų pyragą į lėkštę ir supjaustome porcijomis. Skanus, orinis, švelnus – labai rekomenduoju išsikepti ir pradžiuginti šeimą paprastu, tačiau neįprastu kepiniu.