Receptas, patikrintas jau daugybę kartų: skaniausias manų pyragas su moliūgu – orinis, niekada nesukrenta ir labai švelnus

615
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • manų kruopos – 200 g
  • miltai – 180-200 g
  • cukrus – 200 g
  • kefyras – 200 ml
  • sviestas – 100 g
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • citrinos žievelė – 1 valgomasis šaukštas
  • moliūgas – 300 g
  • vanilinas – žiupsnis
  • kepimo milteliai – 1 valgomasis šaukštas (be kaupo)

Sirupas:

  • vanduo – 50 ml
  • citrinos sultys – 50 ml
  • cukrus – 60 g

Paruošimo būdas:

Manus iš anksto (maždaug prieš 30 min) užpilame kambario temperatūros kefyru, o per tą laiką moliūgą smulkiai sutarkuojame.

O toliau dubenyje sumaišome minkštą sviestą, kiaušinius, citrinos žievelę, vaniliną,cukrų.

Visus komponentus suplakame mikseriu iki purumo.

Dabar į purią kiaušinių masę dedame kefyre išbrinkusius manus ir trintą moliūgą. Viską kruopščiai permaišome mentele.

Beriame į tešlą miltus su kepimo milteliais, bet ne visus iškart, o dalimis ir užmaišome tešlą atsargiais, tačiau tvirtais judesiais mentele. Tešla gaunasi tiršta, lėtai tekanti nuo mentelės.

Perdedame ją į formą, suteptą minkštu sviestu ir pašauname kepti į iš anksto įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 50-55 min.

Mamos orkaitė dujinė, elektrinėje kepimo laikas yra 45-50 min.

Kol manų pyragas kepa, gaminame užpilą. Į puodą pilame 50 ml vandens ir 50 ml citrinos sulčių, beriame 60 g cukraus. Ant lėtos ugnies užviriname sirupą ir verdame 5 min.

Gatavą karštą pyragą iškart užpilame sirupu ir paliekame persisunkti 15 min.

Perdedame moliūginį manų pyragą į lėkštę ir supjaustome porcijomis. Skanus, orinis, švelnus – labai rekomenduoju išsikepti ir pradžiuginti šeimą paprastu, tačiau neįprastu kepiniu.

Patinka? Duok Like!