Ingredientai:
– miltai 300 g
– sviestas 100 g
– druska 1/3 arbatinio šaukštelio
– kepimo milteliai 1/3 arbatinio šaukštelio
– grietinė 150 g
– svogūnai 2 vnt
– pievagrybiai 500 g
– kiaušiniai 3 vnt
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– druska 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– kietasis sūris 150 g
– grietinė 150 g
Paruošimas:
1. Iš pradžių paruoškite pyrago tešlą. Miltus persijokite per sietą, berkite kepimo miltelius ir druską. Sviestą iš anksto pašaldykite šaldymo kameroje, kad jis būtų kietas. Šaltą sviestą stambiai sutarkuokite, pastoviai įkišdami jį į miltus, kad sviestas neliptų prie trintuvės. Mišinį permaišykite.
Dėkite reikiamą bet kokio riebumo grietinės kiekį. Rankomis užmaišykite tirštą minkštą tešlą. Dėkite ją į plastikinį maišelį, įdėkite į šaldytuvą 30-60 min.
2. Per tą laiką paruoškite įdarą. Svogūną supjaustykite kubeliais, apkepkite jį aliejuje, kol taps minkštas ir pusiau skaidrus. Grybus supjaustykite vidutiniais gabalėliais, dėkite į svogūnus. Kepkite pievagrybius su svogūnais, kol pilnai išgaruos skystis, pasūdykite, periodiškai pamaišykite.
3. Grybus po kepimo pilnai ataušinkite, muškite į juos kiaušinius, dėkite grietinę ir tarkuotą sūrį. Dalį sūrio palikite pabarstymui. Visus ingredientus permaišykite tarpusavyje.
4. Paruoškite gilią stačiakampę formą, sutepkite ją sviestu. Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, dėkite į formą, formuokite bortelius.
5. Į tešlos krepšelį pilkite visą įdarą, tolygiai jį paskirstydami. Ant įdaro dėkite likusį tarkuotą sūrį. Truputį prispauskite sūrį prie įdaro, kad jis nepridegtų.
6. Formą pašaukite į iš anksto įkaitintą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 min .
Iškepusį pyragą ataušinkite, supjaustykite gabalėliais. Gero apetito!