Mes siūlome receptą, pagal kurį jūs galėsite pasigaminti žymųjį orinį gardumyną savo namuose. Idealiai deserto formai jums prireiks 10 cm skersmens konditerinio žiedo, geriau – kelių žiedų.
Ingredientai:
– kvietiniai miltai – 120 g
– vanilinas – 1 pakelis
– kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
– kiaušinių baltymai – 3 vnt
– kiaušinių tryniai – 2 vnt
– pienas – 100 ml
– sviestas – 1 valgomasis šaukštas
– cukrus – 1 valgomasis šaukštas
– druska – žiupsnis
1. Išsijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais, vanilinu ir druska.
2. Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių, įleiskite į skirtingus dubenėlius.
3. Trynius sumaišykite su miltų mišiniu. Paskui supilkite kambario temperatūros pieną. Šluotelės pagalba suplakite masę, kol taps vienalytė.
4. Suplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki maksimaliai standžių putų. Reguliuokite cukrų pagal skonį.
5. Lėtai įmaišykite baltymus į tešlą silikoninės mentelės pagalba iki vienalytės masės.
6. Įkaitinkite keptuvę, sutepkite sviestu. Dugne dėkite žiedą.
7. Samčio pagalba užpildykite žiedą tešla dviem trečdaliais.
8. Kepkite blynelius po dangčiu ant lėtos ugnies po 3-5 min iš abiejų pusių. Kai matosi, kad viršutinė pusė sukibo, galima apversti. Tai geriau daryti plona plačia mentele.
9. Parudusius blynelius perkelkite ant sauso paviršiaus, kad atauštų kartu su formelėmis.
10. Išimti blynelius galima peilio pagalba. Dėkite juos į lėkštę, papuoškite. Viskas!