Ploni cukinijų blynai: idealus vasarinis receptas

1764
Patinka? Duok Like!

Atėjo vasara, ir norisi į žinomus receptus įvesti kažką naujo, atitinkančio sezoną. Pavyzdžiui, į įprastus blynelius pridėti turtingų vitaminais ir nekaloringų cukinijų.

Abejoji, ar verta? Štai 7 priežastys gaminti tokius blynelius visą vasaros sezoną.

  1. Tai visiškai nesunku. Ypač turint blenderį.
  2. Cukinijų sudėtyje – 95 % vandens, jos laikomos dietiniu produktu ir ne tik yra mažo kaloringumo, bet ir ilgam užtikrina sotumo jausmą. Blyneliai irgi išeina neriebūs, su minimaliu kalorijų kiekiu.
  3. Tai nerealiai skanu! Cukinijų blyneliai neypatingai skiriasi nuo įprastų. Truputį salsvi, nors juose nėra cukraus. Mano sūnus juos valgo su medumi, aš mėgstu su grietine.
  4. Galimybė suintriguoti svečius. Niekas nepatikės, kad patiekalo sudėtyje yra cukinijų.
  5. Tai sotus ir gana biudžetinis patiekalas. Bent jau vasarą.
  6. Tokie blyneliai patiks vaikams, kurie nenori valgyti daržovių. O išrankų mažylį primaitinti vitaminais – tai jau pasiekimas tėvams.
  7. Tai sveiki blyneliai! Taigi užsirašyk receptą.

Ploni cukinijų blynai su pienu tapo man idealiais pusryčiais. Aš juos gaminu beveik kas antrą dieną. Tai labai skanu, sveika ir nesudėtinga.

Ingredientai:

  • 800 g cukinijos
  • 2 kiaušiniai
  • 1 stiklinė pieno
  • 1-1,5 stiklinės miltų
  • petražolių pundelis
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos

Paruošimas:

  • Mažo brandumo cukinijos – pačios skaniausios. Būtent tokius vaisius ir rinkis cukinijų blynelių ruošimui.
  • Gerai nuplauk cukinijas ir sutarkuok smulkiausia trintuve. Galima susmulkinti blenderiu. Pirmu atveju aiškiau jausis cukinijos skonis. Antru – blyneliai bus lygesni ir vienalytės struktūros.
  • Smulkiai supjaustyk žalumynus. Tai gali būti krapai ar petražolės, kaip kam labiau patinka.
  • Suplak kiaušinį su druska blenderiu ar šluotele.
  • Į plaktus kiaušinius supilk pieną ir išmaišyk.
  • Į tą patį indą suberk išsijotus miltus ir suplak tešlą iki vienalytės būklės.
  • Supilk tešlą į dubenį su trintomis cukinijomis. Sudėk smulkintas petražoles ir 2 šaukštus aliejaus.
  • Sumaišyk viską.
  • Įkaitink keptuvę ir šaukštu dėk cukinijų tešlą. Aliejaus jau yra tešloje, todėl keptuvės sutepti nebūtina.
  • Kai blynelis parus iš vienos pusės, apversk jį.

Cukinijų blyneliai ypač skanūs su grietinės ir česnakų padažu. Jo paruošimui sumaišyk 250 ml tirštos grietinės su spaustu česnaku ir smulkintais krapais.

Dėk skanius cukinijų blynelius į lėkštę  ir paskanink šaukštu česnakinio grietinės padažo. Vaišes galima tiekti ant stalo!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!