Ingredientai:
– 4-5 bulvės
– 250-300 g kvietinių miltų
– 3 kiaušiniai
– 5 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus
– 250-300 ml pieno
– 1 valgomasis šaukštas cukraus
– 3-4 skiltelės česnako
– žalumynai pagal skonį
– druska pagal skonį
Paruošimas:
Bulves nulupk, nuplauk ir kiekvieną perpjauk į 4 dalis. Dėk bulves į puodą, užpilk vandeniu, pasūdyk ir išvirk.
Kai bulvės atauš, kruopščiai susmulkink jas kartu su vandeniu, kur jos virė, iki košelės blenderiu ar mikseriu.
Į bulvių mišinį dėk nuluptą ir susmulkintą česnaką, užvirintą pieną, kiaušinius ir miltus. Kruopščiai permaišyk. Dėk į mišinį aliejų ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. Visus ingredientus dar kartą uoliai permaišyk ir leisk tešlai pastovėti 25-30 min.
Į įkaitintą keptuvę įpilk truputį aliejaus ir kepk plonus vidutinio diametro blynus, kiekvieną pabarstydamas žalumynais. Įsidėmėk, kad blynai iš bulvių trapesni, todėl apversti juos reikia atsargiai.
Ploni bulviniai blynai: šimtąkart geriau už įprastus