Aromatingus bulvinius blynelius galima patiekti kaip savarankišką patiekalą arba naudoti kaip pagrindą įdarams iš grybų, mėsos ar daržovių

1971
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– 4-5 bulvės
– 250-300 g kvietinių miltų
– 3 kiaušiniai
– 5 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus
– 250-300 ml pieno
– 1 valgomasis šaukštas cukraus
– 3-4 skiltelės česnako
– žalumynai pagal skonį
– druska pagal skonį

Paruošimas:

Bulves nulupk, nuplauk ir kiekvieną perpjauk į 4 dalis. Dėk bulves į puodą, užpilk vandeniu, pasūdyk ir išvirk.

Kai bulvės atauš, kruopščiai susmulkink jas kartu su vandeniu, kur jos virė, iki košelės blenderiu ar mikseriu.

Į bulvių mišinį dėk nuluptą ir susmulkintą česnaką, užvirintą pieną, kiaušinius ir miltus. Kruopščiai permaišyk. Dėk į mišinį aliejų ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. Visus ingredientus dar kartą uoliai permaišyk ir leisk tešlai pastovėti 25-30 min.

Į įkaitintą keptuvę įpilk truputį aliejaus ir kepk plonus vidutinio diametro blynus, kiekvieną pabarstydamas žalumynais. Įsidėmėk, kad blynai iš bulvių trapesni, todėl apversti juos reikia atsargiai.

Ploni bulviniai blynai: šimtąkart geriau už įprastus

Patinka? Duok Like!