Traškūs išorėje ir minkštučiai viduje skrebučiai – mėgstamiausi visų vaikų, o ir suaugusių, pusryčiai. Jie ruošiami greitai, paprastai, o gaunasi labai skaniai. Jie taip ir dvelkia jaukia namų atmosfera. Juos galima patiekti prie arbatos,kavos, su pienu ar kakava, sviestu,uogiene, sutirštintu pienu,medumi, tiesiog pabarsčius cukrumi.

Ingredientai

  • kiaušiniai 1 vnt
  • batonas 1 vnt
  • pienas 50 ml
  • cukrus 1 valgomasis šaukštas
  • sviestas 20 g
  • cukraus pudra pagal skonį

Paruošimas

Batoną supjaustyti 1-1,5 cm storio riekelėmis. Galima naudoti truputį padžiuvusį batoną. 

Šluotele permaišyti kiaušinį su cukrumi.

Pamaišant šluotele, supilti pieną ir kruopščiai permaišyti.

Batono riekutes paeiliui sumirkyti gautame mišinyje iš pieno, kiaušinio ir cukraus. Jei naudojate sudžiuvusį batoną, gabaliuką palaikykite piene truputį ilgiau.

Įkaitinti keptuvę, ištirpinti sviestą ir dėti batono gabalėlius. Kepti kol pagels (apie 2 min).

Apversti ir apkepti iš kitos pusės.

Leisti skrebučiams ataušti. Pabarstyti cukraus pudra. Pusryčiai paruošti! Gero apetito!

Bonusas


Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.