Ingredientai:
- picos pagrindai – 4 vnt
- kietasis sūris – apie 200 g
- šviežios dešrelės – 2 vnt
- rūkyta dešra – apie 100 g
- pomidorai – 1-2 vnt
- pomidorų padažas – 4-6 valgomieji šaukštai
- svogūnas – 1 vnt
- šviežios arba džiovintos žolelės – pagal skonį
- aliejus – kepimui
Bešamelio padažui:
- pienas – 250 g
- miltai – 1-1,5 valgomojo šaukšto
- sviestas – 25-30 g
- muskato riešutas – 1 žiupsnis
Receptas su foto:
Pasiruoškite ingredientus picai-lazanijai.
Pardavime yra įvairiausių pusgaminių – picos pagrindų, o galima ir patiems tokių pasigaminti.
Be jų galima naudoti ir apvalius papločius, tortiljas ar apvalų bei kvadratinį lavašą.
Įdarui patariame imti šviežias namines dešreles, todėl kad jos primena faršą ir jų skonis dera su lazanijos įdaru. Jei nesinori virti bešamelio padažo, tada imkite daugiau sūrio, kuris lydosi (pavyzdžiui, mocarelos).
Šviežias dešreles iškepkite keptuvėje ar orkaitėje, paskui supjaustykite griežinėliais.
Sūrį sutarkuokite. Svogūną supjaustykite ir apkepkite keptuvėje ant aliejaus ar sviesto, kol parus, pamaišydami kokias 5 min. Truputį pasūdykite.
Išvirkite bešamelio padažą. Picai-lazanijai jį geriau gaminti tirštesnį, nei šiaip lazanijai.
Padžiovinkite miltus porą minučių ant sausos karštos keptuvės ar prikaistuvyje storu dugnu. Dėkite sviestą ir pastoviai maišydami ant vidutinės ugnies pakepkite šią masę.
Maišydami (šluotele ar silikonine mentele) supilkite pieną. Palaukite, kol užvirs ir sutirštės.
Pabaigoje pasūdykite ir įberkite malto muskato riešuto.
Surinkite picą-lazaniją. Dėkite į suteptą skardą ar formą pirmą picos ruošinį.
Pirmasis ir trečiasis sluoksniai: pagrindas (paplotis, picos pagrindas ar lavašas), bešamelio padažas, keptos dešros gabalėliai, kepti svogūnai, tarkuotas sūris.
Uždenkite pusgaminiu, kurio vidinė pusė sutepta pomidorų padažu.
Antras sluoksnis: paplotis, bešamelio padažas, rūkytos dešros griežinėliai, kepti svogūnai, tarkuotas sūris ir vėl uždenkite pomidorų padažu suteptu pusgaminiu.
Paskutinis ketvirtas sluoksnis: pusgaminis, keptos dešros gabalėliai, rūkytos dešros gabalėliai, kepti svogūnai, pomidorų griežinėliai.
Pašaukite šią „piramidę“ į įkaitintą orkaitę ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 30-40 min.
Paskui pabarstykite džiovintomis ar šviežiomis aromatinėmis žolelėmis, dar sūriu grąžinkite į orkaitę ir leiskite jam išsilydyti per kelias minutes.
Manau, kad pirmąkart pamatę tokią picą-lazaniją, jūsų artimieji nustebs!
O paskui periodiškai prašys pakartoti tokį skanėstą…