Pavalgyti ar nusipirkti butą? 7 labai brangūs patiekalai

135
Patinka? Duok Like!

Norint sukurti tikrus kulinarijos šedevrus, reikia ne tik talento bei įgūdžių, bet ir nemažų pinigų.

Šie kulinarijos menininkai sugebėjo paruošti unikalius patiekalus, kurių vertė siekia tūkstančius dolerių.

Koldūnai už 2,4 tūkstančių dolerių

Šiuos koldūnus sunku pavadinti paprastu patiekalu, juk jie liuminescenciniai, t.y.šviečia tamsoje. Tokį efektą jie gavo pridėjus ypatingo šviečiančio ančiuvio liaukų. Unikalų patiekalą galima paragauti Golden Gates restorane.

Sriuba už 10 tūkstančių dolerių

Kinų imperatoriams šis patiekalas – šventinio stalo klasika. Jo ypatybė yra ta, kad sriuba gaminama iš čiurlių – paukščių, gyvenančių uolų tarpekliuose ir olose – lizdų. Jie suka valgomus lizdus, į kurių sudėtį įeina jūržolės, paukščių seilės ir šiek tiek žuvų ikrų priemaišų. Tokia aukšta kaina yra dėl lizdų gavybos sudėtingumo, juk alpinistams dėl jų tenka rizikuoti gyvybėmis.

Mėsainis už 5 tūkstančius dolerių

Jūs dar nežinojote, iš ko galima pagaminti mėsainį už 5 tūkstančius dolerių? Tai štai, unikalus patiekalas FleurBurger pagrinde susideda iš triufelių: nepjaustyti triufeliai, padažas ir net „brioche“ bandelė. Į patiekalo kainą taipogi įeina garnyras ir butelis brangaus vyno.

Meksikietiškas tako už 25 tūkstančius dolerių

Paprastai meksikiečių virtuvė džiugina mėgėjus savo demokratiškomis kainomis, tačiau restoranas Frida sumaniai imasi griauti tokius stereotipus, todėl gamina patiekalus už dešimtis tūkstančių dolerių. Jie sugebėjo pristatyti pasauliui brangiausią tako, kurį gamina iš kukurūzų blyno, Kobe jautienos, langusto mėsos, juodųjų triufelių, brie sūrio, eršketo ikrų, Morita pipirų, Ley tekilos ir ypatingų Kopi Luwak kavos pupelių.

Pica už 12 tūkstančių dolerių

Taip taip, picą už 12 tūkstančių dolerių gamina Louis XIII. Geriausiems virtuvėms šefams tam reikia 3 dienų. Jos tešla užmaišoma iš ypatingų arabiškų miltų, o įdaras susideda iš 3 rūšių ikrų, omarų ir buivolės pieno sūrio.

Šaldytas šokoladas už 25 tūkstančius dolerių

Šis desertas nenustebins nauju ingredientu: jis susideda iš ledų ir šokolado. Šokoladas pagamintas iš retų kakavos pupelių. Skanėstą puošia juodieji triufeliai ir valgomas auksas.

Todėl pagrindinė šio deserto ypatybė – patiekimas: šaldytas šokoladas patiekiamas deimantinėje taurėje su aukso šaukšteliu, kurį pavalgius galima pasiimti.

Mėsos pyragas už 15 tūkstančių dolerių

Tikri gurmanai visi kaip vienas tvirtina, kad nerasi skanesnio patiekalo už anglišką mėsos pyragą su marmurine jautiena. Jis aromatingas, sotus ir greitai numalšina kelių alkanų vyrų alkį.

Šį patiekalą gamina su unikaliu įdaru, į kurį įeina marmurinė jautiena Wagyu, macutake grybai, triufeliai ir tikras auksas. Paprastai lankytojai išdrįsta paragauti tik vieną gabalėlį, kurio kaina 1500-2000 dolerių.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353