Parmidžana – tai neįtikėtinai skanus patiekalas, kurio pagrindas yra baklažanai. Parmidžaną galima patiekti tiek ant šventinio stalo, tiek pasiimti su savimi į pikniką.
Ingredientai:
- baklažanai 1 kg
- pomidorai 1 kg
- mocarela 300g
- česnakas 3 skiltelės
- bazilikas 40 g
- parmezanas 50 g
- kiaušiniai 3 vnt
- alyvuogių aliejus
- druska, pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Nulupame česnaką ir išspaudžiame jį.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi, apkepame česnaką ir išimame jį.
- Nulupame pomidorų odelę ir susmulkiname juos. Dedame į keptuvę, užviriname ir sumaišome su baziliku. Sūdome, beriame pipirų ir troškiname 10 min.
- Baklažanus pjaustome plonais 5mm storio gabalėliais. Sūdome ir beriame pipirų. Apvoliojame miltuose, paskui pipiruose ir dedame į keptuvę su aliejumi. Apkepame kol pagels.
- Imame kepimo formą, pilame pomidorų padažą ir dedame baklažanus. Dedame mocarelos gabalėlius ant baklažanų.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir pašauname kepti 60 min.
Gero apetito!
Bonusas


















