Šiandien jums parodysiu, kaip paprastai ir skaniai užsūdyti silkę arba skumbrę stiklainyje.
Ingredientai 2 stiklainiams po 500 ml:
1. silkė arba skumbrė (vidutinės) – 2 vnt
2. svogūnas (vidutinis) – 1 vnt
3. vanduo – 500 ml
4. aliejus – 1 arbatinis šaukštelis į kiekvieną stiklainį
5. druska – 2 valgomieji šaukštai
6. cukrus – 1 valgomasis šaukštas
7. pipirų mišinys, kalendra – pagal skonį
8. lauro lapai – 2 vnt
Paruošimo būdas:
1. Žuvies galvą nupjauname, išdarinėjame, kruopščiai perplauname, paskui supjaustome
gabalėliais.
2. Vieną vidutinį svogūną pjaustome pusžiedžiais.
3. Į puodą pilame 500 ml vandens. Beriame 2 valgomuosius šaukštus druskos, 1 valgomąjį šaukštą cukraus. Ten pat beriame pipirų mišinį ir 2 lauro lapus.
4. Dedame ant ugnies ir užviriname. Užvirus verdame 2 minutes, išjungiame ir pilnai ataušiname.
5. Imame švarius stiklainius ir sluoksniais dedame svogūnus, žuvį, svogūnus, žuvį ir taip iki stiklainio viršaus.
6. Pilnai ataušusiu marinatu užpilame stiklainius iki viršaus.
7. Į kiekvieną stiklainį įpilame po 1 arbatinį šaukštelį aliejaus.
8. Stiklainius uždarome dangteliais arba folija kaip aš. Dedame į šaldytuvą ir ryte žuvį bus galima valgyti.
Silpnai sūdytą silkę dedame į lėkštę ir patiekiame.
Svogūnai irgi gaunasi labai skanūs ir pas mus suvalgomi iškart.
Silkės mėgėjams šis receptas tikras atradimas, išsisaugokite receptą ir eikite gaminti! Esu įsitikinusi, kad jei vieną kartą pagaminsite, paskui darysite tai nuolatos!