Šiandien paruošime neįtikėtinai skanų braškių pyragą, kuris tiesiog tirps burnoje! 😋 Šis desertas taps tikra jūsų stalo puošmena ir džiugins visus saldumynų mėgėjus.
PRODUKTAI:
* Miltai 220-240 gramų
* Cukrus – 140 gramų
* Augalinis aliejus – 100 ml
* Kiaušinis – 3 vnt.
* Pienas – 150 ml
* Kepimo milteliai – 1 a. š. su viršum
* Vanilinis cukrus
* Druska – žiupsnelis
Įdaras:
* Cukraus pudra – 3 v. š.
* Rikota arba varškė – 250 gramų
* Jogurtas (arba grietinė) – 1-2 v. š.
* Kiaušinis – 1 vnt.
* Kukurūzų krakmolas – 2 v. š.
* Vanilinis cukrus
* Braškės – 350 gramų
Kepti 180°C temperatūroje 40-45 minutes. Kepimo laikas ir temperatūra priklauso nuo orkaitės ypatybių
Kepimo forma ⌀ 25 – 26 cm.
GAMINIMAS:
Pirmiausia, mums reikės 350 gramų šviežių braškių, kurios suteiks pyragui sultingumo ir aromato.
Įdarui naudosime 250 gramų rikotos arba varškės, kad pyrago tekstūra būtų švelni ir puri. Nepamirškite pridėti 3 valgomųjų šaukštų cukraus pudros ir šiek tiek vanilinio cukraus dėl saldumo ir aromato, taip pat 1 kiaušinio.
Gerai išmaišykite. Įdėkite 2 valgomųjų šaukštų kukurūzų krakmolo ir vėl išmaišykite. Įdaras paruoštas!
Tešlai naudokite 3 kiaušinius, 140 gramų cukraus, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Plakite 2-3 minutes. Pridėkite 100 ml augalinio aliejaus ir 150 ml pieno. Išmaišykite. Nepamirškite apie 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių ir 220-240 gramų miltų, kuriuos reikia dėti palaipsniui. Vėl išmaišykite.
Kai visi ingredientai bus sumaišyti, supilkite tešlą į 25-26 cm skersmens formą.
Dabar dėsime įdarą ir aromatingas braškes.
Kepkite 180°C temperatūroje 40-45 minutes.
Nepamirškite papuošti pyrago cukraus pudra, kad jis atrodytų dar viliojančiau. 🍰
Šis braškių pyragas taps jūsų mėgstamiausiu desertu, ir jūs norėsite jį gaminti vėl ir vėl. Skanaus!
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.