Dabar labai populiarūs kepinių receptai, kuri reikia vos vieno kiaušinio. Juk kiekviena šeimininkė nori pyrago gaminimui sugaišti minimaliai laiko. Mes norime pasiūlyti būtent tokį bananų-obuolių pyrago receptą. Kepinys gausis saldžiarūgštis ir puikiai tiks prie arbatos.
Kokių produktų reikia:
– 1 obuolys
– 1 bananas
– 1 kiaušinis
– 100 ml pieno
– 85 g cukraus
– 60 ml saulėgrąžų aliejaus
– 12 g kepimo miltelių
– 150 g miltų
– 10-20 g sviesto
– 1 valgomasis šaukštas baltojo vyno acto
– 1 žiupsnis druskos
– 10 g vanilinio cukraus
Pereiname prie gamybos proceso:
Obuolį būtina supjaustyti plonomis skiltelėmis, o bananą – griežinėliais.
Keptuvę (24-26 cm diametro) giliau sutepti sviesto gabalėliu, dugną pabarstyti 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir išdėlioti vaisius.
Toliau į dubenį reikia įmušti kiaušinį, suberti likusį cukrų (apie 60 g), supilti aliejų, berti vanilinį cukrų, žiupsnį druskos ir visa tai suplakti šluotele. Paskui supilti pieną ir permaišyti.
Miltus suberti palaipsniui, kaip reikiant išmaišant gumulėlius. Paskutinius dėti kepimo miltelius ir actą (vyno galima pakeisti obuolių). Užmaišyti tešlą, kuri turi išeiti skysta.
Ant vaisių paskirstyti tešlą, keptuvę pastatyti ant silpnos ugnies, uždengti dangčiu ir gaminti kepinį apie 20 min.
Paimti plokščią lėkštutę ir sutepti ją saulėgrąžų aliejumi. Uždengti ja keptuvę ir apversti pyragą, po to grąžinti jį atgal į keptuvę. Taip jūs apversite pyragą ir jo nepažeisite. Gaminti reikia dar 5 min.
Gatavam pyragui leisti truputį ataušti. O paskui galėsite jo viršų padengti džemu ir pabarstyti kokosų drožlėmis, šokoladu ir išdėlioti šviežių vaisių. O galite paprasčiausiai apibarstyti cukraus pudra.