Šiam receptui aš paėmiau pakankamai mėsingą karką, kurios svoris 1,5 kg.
Odelę reikia paskusti peiliu, kad nuvalytume purvą, paskui karką nuplauti ir nusausinti popieriniais rankšluosčiais.
Į atskirą gilų dubenį išspaudžiame 8 česnako skilteles.
Dedame 1,5 valgomojo šaukšto aliejaus, 1 arbatinį šaukštelį maltų juodųjų pipirų, 1⁄2 arbatinio šaukštelio pankolių, 1 arbatinį šaukštelį kmynų ir 1 valgomąjį šaukštą druskos.
Viską gerai pertriname tarpusavyje, jei turite piestą, tai geriau ja.
Odelėje darome įpjovas, maždaug 1 cm gylio.
Visą karką įtriname paruoštu mišiniu, būtinai įdėkite jo į įpjovas.
Paliekame ją šaltyje mažiausiai 1 val.
O dabar prasideda įdomiausia:
Be viso to, ruošdami maistą, nepamirškite įdėti į jį žiupsnelį meilės.
4 vidutinio dydžio svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir kol kas atidedame.
Kai karka pasimarinuos (aš laikau per naktį šaldytuve), įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus ir apkepame karką iš kiekvienos pusės po 1 minutę.
Būkite atsargūs, česnakas gali pradėti degti ir sugadinti visą skonį.
Išimame karką iš keptuvės ir apkepame ten svogūnus 5 min, kol pagels.
Po to į puodo dugną dedame svogūnus, ant jų karką ir užpilame 1 l pomidorų sulčių.
Ten pat pilame 500 ml vandens ir troškiname uždengę 1,5 val.
Bet tai dar ne viskas!
Po 1,5 valandos būtina įdėti į puodą 4 česnako skilteles, 2 aštriuosius pipirus ir būtinai 2 lauro lapus ir 4 kvapiųjų pipirų žirnelius.
Troškinti dar 1,5 val. Gero apetito!