Ingredientai:
– grietinė 400 ml
– cukrus 200 g
– pienas 100 ml
– želatina 25 g
– įvairių spalvų žele 3 pakuotės
– vaisiai
Paruošimas:
1. Paimti didelį indą, jo dugne gražiai išdėlioti vaisius – tai bus torto viršus. Žele ištirpinti vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės, truputį pašildyti. Vandens geriau pilti truputį mažiau, kad žele būtų stangresnė. Pilti pirmą sluoksnį į indą ir dėti į šaldytuvą.
2. Kol stingsta pirmas sluoksnis, būtina ištirpinti kitos spalvos žele. Kai pirmasis sluoksnis sustingo, išimti tortą iš šaldytuvo, dėti ant jo vaisius ir užpilti antrą sluoksnį. Dėti į šaldytuvą. Analogiškai padaryti su trečiuoju žele sluoksniu.
3. Paskutinis torto sluoksnis bus grietininis. Sumaišyti grietinę su cukrumi, piene ištirpinti želatiną, truputį pašildyti ir pilti į grietinę. Galima dėti truputį vanilino ar kakavos. Užpilti paskutinį sluoksnį ir dėti tortą į šaldytuvą pilnai sustingti.
4. Kad gatavą originalų žele tortą su vaisiais perdėtumėte ant lėkštės, būtina indą su tortu įdėti į karštą vandenį kelioms sekundėms ir apversti ant lėkštės. Galima papuošti mėta, cukatomis, vaisių gabalėliais.