Šis padažas pakeičia žalingą majonezą. Receptas ir skonis labai panašūs į klasikinį majonezą, tačiau vietoj kiaušinių trynių čia obuolių tyrė. Jūs gaunate skanų padažą, panašų į majonezą, tačiau be lašo cholesterolio.
Kokių produktų reikia:
– 3-4 nedideli obuoliai (iš tyrės, kuri gausis, reikia vos 100-130 g)
– 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
– 1 valgomasis šaukštas obuolių acto ar citrinos sulčių
– 1 arbatinis šaukštelis be kaupo druskos
– 1 arbatinis šaukštelis su kaupu cukraus
– 150 ml saulėgrąžų aliejaus
Pereiname prie gamybos proceso:
Šiam padažui geriausiai tiks vėlyvi obuoliai. Šįkart aš gaminau iš antaninių.
Iš pradžių iškepkite obuolius orkaitėje, kol taps minkšti.
Paskui pertrinkite juos per sietelį be odelės, sėklų ir uodegėlių.
Į gautą tyrę dėkite garstyčias, įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos ir cukraus. Suplakite viską iki vienalytės masės. Galite įberti žiupsnelį juodųjų pipirų, jei norite.
Nenustodami plakti, plonyte srovele pilkite į masę aliejų. Geriau imkite rafinuotą.
Jei jūs turite blenderį, kuris užsidaro, tai pilkite aliejų po truputį ir plakite po kiekvieno papildymo. Tada padažas neišsisluoksniuos.
Štai koks jis gaunasi:
Padažas gaunasi švelnus ir šviesesnis, nei buvo obuolių tyrė iš pradžių. O dar jis lengvas ir niekada neatspėsi, kad pagamintas iš obuolių.
Laikykite šaldytuve, ten jis dar taps tirštesnis.