Niekada negalėjau pagaminti teisingų plonų blynų.
O šis receptas tiesiog atradimas, blyneliai pavyksta net naujokams!
Ingredientai:
- verdantis vanduo – 1,5 stiklinės
- pienas – 1,5 stiklinės
- kiaušiniai – 2 vnt
- miltai – 1,5 stiklinės ( tešla turi būti skystesnė nei blynams)
- sviestas – 1,5 valgomieji šaukštai
- cukrus – 1,5 valgomieji šaukštai
- druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- vanilė
Paruošimo receptas:
Suplakite kiaušinius su cukrumi, pridėkite druskos ir vanilės.
Toliau plakdami mišinį, pilame pieną ir palaipsniui beriame miltus.
Nenustodami plakti, supilame tirpintą sviestą, o paskui plona srovele verdantį vandenį.
Tešlą paliekame pusei valandos, kad visi ingredientai harmoningai susimaišytų. O paskui imamės kepti.
Į įkaitintą keptuvę plonu sluoksniu pilame tešlą, laukiame 1-2 min (nuo blyno paviršiaus dingsta drėgmė), o paskui apverčiame.
Tarp kitko, jei keptuvė ne speciali, tada reikia prieš kepant įpilti į ją truputį aliejaus.
Paskui vatos gabalėlio ar popierinio rankšluosčio pagalba reikia paskirstyti plonu sluoksniu po visą paviršių.
Jei jūs mėgstate blynus su įdaru, rinkitės tradicinius (varškės, grybų, uogų ) arba sugalvokite savo.
Gero apetito!