Ingredientai:
– miltai – 200 g
– kukurūzų krakmolas – 1 arbatinis šaukštelis
– sviestas – 120 g
– kiaušiniai – 1 vnt
– cukraus pudra – 100 g
– kakava – 2 valgomieji šaukštai
– aguonos – 2 valgomieji šaukštai
– žali maistiniai dažai
– tarkuota 1 citrinos žievelė
– medus – 1-2 valgomieji šaukštai
Paruošimo būdas:
1. Išsijokite kartu miltus ir krakmolą ir sumaišykite su sviestu, kiaušiniais, cukraus pudra, citrinos žievele, kad užmaišytumėte lygią tešlą.
2. Tešlą padalinkite į 3 dalis. Vieną didelį, kitą mažesnį ir trečią visai mažą gabalėlį.
3. Į didelę dalį dėkite išsijotą kakavą, o į vidurinę – žalius maistinius dažus.
4. Iš mažiausios dalies suformuokite mažą dešrelę. Žalią tešlą iškočiokite į nedidelį stačiakampį.
5. Ant žalios tešlos dėkite dešrelę ir tolygiai užsukite tešlos kraštus (jūs galite dėti į šaldytuvą, kad leistumėte truputį sustingti).
6. Šokoladinę tešlą irgi iškočiokite į stačiakampį, į vidurį dėkite žalią vyniotinį ir susukite tešlos kraštus.
7. Paskui tešlą suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 val.
8. Atšaldytą tešlą supjaustykite aštriu peiliu apie 1 cm storio riekelėmis. Dėkite jas į skardą, užtiestą kepimo popieriumi.
9. Kepkite sausainius apie 20-30 min 180 laipsnių temperatūroje (gaminimo laikas priklauso nuo sausainių storio).
10. Gatavus sausainius ataušinkite. Kiekvieną sausainį patepkite plonu medaus sluoksniu ir
pabarstykite aguonomis pilnai kivio imitacijai.