Biskvitai gaunasi aromatingi, švelnūs, o į kremą pridėjus graikiškų riešutų – gaunasi nuostabus torčiukas!
Ingredientai
- 1 kiaušinis
- 300 gr grietinės
- 1 arbat. š. sodos
- 140 gr. cukraus
- 30 gr sviesto
- 100 gr medaus
- 100 gr graikiškų riešutų
- 270 gr miltų
Gaminimas
Gaminame papločius: medų sudedame į indą ir ant silpnos ugnies pakaitiname.

Ištirpinti

Pridėti sodos

Išmaišyti

Pridėti cukraus (galima rudojo)

Virti ant silpnos ugnies, nuolat pamaišant, kol įgaus oranžinį atspalvį

Perpilti viską į dubenį ir pridėti sviesto

Išmaišyti, kol ištirps ir palikti, kad atvėstų

Įmušti kiaušinį, išmaišyti

Supilti miltus ir užminkyti tešlą

Tešlą padalinti į 5 dalis ir kiekvieną iškočioti iki 5 mm tarp dviejų kepimo popieriaus lapų

Perdėti į kepimo indą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes. Išėmus iškeptą pagrindą, suteikti jam būsimo torto formą, nupjaustytus gabaliukus sudėti į atskirą dubenį, jie bus naudojami papuošimui.

Išėmus iškeptą pagrindą, suteikti jam būsimo torto formą, nupjaustytus gabaliukus sudėti į atskirą dubenį, jie bus naudojami papuošimui.

Gaminame kremą: sumaišome susmulkintus riešutus, grietinę ir cukrų.

Darome tortą:

Ant pirmojo papločio tepame kremą

Ant viršaus dedame kitus papločius ir visus pertepame kremu, taip pat kremu aptepame ir šonus

Papločių gabaliukus susmulkiname ir jų trupiniais apibarstome torto viršų ir šonus. Papuošiame, ir tortas paruoštas! Skanesnis jis bus per naktį pastovėjęs šaldytuve. J


















