Ingredientai
- kvietiniai miltai – 320 g
- cukrus – 50 g
- sviestas – 110 g
- grietinė – 130 g
- kiaušinio trynys – 1 vnt
- vanilinas – 0,5 g
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- uogienė – pagal skonį
- druska – 1 žiupsnelis
Paruošimas:
Išsijokite miltus ir sumaišykite juos su druska, vanilinu, cukrumi ir kepimo milteliais.
Dėkite atšaldytą sviestą ir rankomis pertrinkite į trupinius.
Dėkite trynį ir grietinę. Užmaišykite elastingą tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir
dėkite į šaldytuvą 30-40 min.
Atšaldytą tešlą supjaustykite vienodais maždaug 40 g svorio gabalėliais. Susukite juos į
kamuoliukus, o paskui kočėlu iškočiokite į apvalų paplotį. Padarykite peiliu įpjovą nuo
centro į pakraštį.
Dėkite truputį įdaro išilgai pjūvio iš vienos pusės. Apsukite jį tešla, truputį prispauskite
rankomis ir susukite į nedidelį kūgį. Dugną kruopščiai užspauskite, kad uždarytumėte
įdarą.
Išdėliokite ruošinius į skardą, užtiestą kepimo popieriumi, ir įdėkite į šaldytuvą 15 min.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-22 min.
Tešlos pumpurai tuo metu gražiai parus. Dėkite kepinius į lėkštę ar padėklą ir pagal
pageidavimą pabarstykite cukraus pudra. Tulpės formos sausainiai sukurs jūsų namuose
pavasarišką nuotaiką ir papuoš bet kokį šventinį stalą.