Naminiai grietininiai sausainiai „Tulpė“. Tulpės formos sausainiai sukurs jūsų namuose pavasarišką nuotaiką

730
Patinka? Duok Like!

Ingredientai

  • kvietiniai miltai – 320 g
  • cukrus – 50 g
  • sviestas – 110 g
  • grietinė – 130 g
  • kiaušinio trynys – 1 vnt
  • vanilinas – 0,5 g
  • kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • uogienė – pagal skonį
  • druska – 1 žiupsnelis

Paruošimas:

Išsijokite miltus ir sumaišykite juos su druska, vanilinu, cukrumi ir kepimo milteliais.

Dėkite atšaldytą sviestą ir rankomis pertrinkite į trupinius.

Dėkite trynį ir grietinę. Užmaišykite elastingą tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir
dėkite į šaldytuvą 30-40 min.

Atšaldytą tešlą supjaustykite vienodais maždaug 40 g svorio gabalėliais. Susukite juos į
kamuoliukus, o paskui kočėlu iškočiokite į apvalų paplotį. Padarykite peiliu įpjovą nuo
centro į pakraštį.

Dėkite truputį įdaro išilgai pjūvio iš vienos pusės. Apsukite jį tešla, truputį prispauskite
rankomis ir susukite į nedidelį kūgį. Dugną kruopščiai užspauskite, kad uždarytumėte
įdarą.

Išdėliokite ruošinius į skardą, užtiestą kepimo popieriumi, ir įdėkite į šaldytuvą 15 min.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-22 min.

Tešlos pumpurai tuo metu gražiai parus. Dėkite kepinius į lėkštę ar padėklą ir pagal
pageidavimą pabarstykite cukraus pudra. Tulpės formos sausainiai sukurs jūsų namuose
pavasarišką nuotaiką ir papuoš bet kokį šventinį stalą.

Patinka? Duok Like!