Naminiai grietininiai sausainiai „Tulpė“. Tulpės formos sausainiai sukurs jūsų namuose pavasarišką nuotaiką

501
Patinka? Duok Like!

Ingredientai

  • kvietiniai miltai – 320 g
  • cukrus – 50 g
  • sviestas – 110 g
  • grietinė – 130 g
  • kiaušinio trynys – 1 vnt
  • vanilinas – 0,5 g
  • kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • uogienė – pagal skonį
  • druska – 1 žiupsnelis

Paruošimas:

Išsijokite miltus ir sumaišykite juos su druska, vanilinu, cukrumi ir kepimo milteliais.

Dėkite atšaldytą sviestą ir rankomis pertrinkite į trupinius.

Dėkite trynį ir grietinę. Užmaišykite elastingą tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir
dėkite į šaldytuvą 30-40 min.

Atšaldytą tešlą supjaustykite vienodais maždaug 40 g svorio gabalėliais. Susukite juos į
kamuoliukus, o paskui kočėlu iškočiokite į apvalų paplotį. Padarykite peiliu įpjovą nuo
centro į pakraštį.

Dėkite truputį įdaro išilgai pjūvio iš vienos pusės. Apsukite jį tešla, truputį prispauskite
rankomis ir susukite į nedidelį kūgį. Dugną kruopščiai užspauskite, kad uždarytumėte
įdarą.

Išdėliokite ruošinius į skardą, užtiestą kepimo popieriumi, ir įdėkite į šaldytuvą 15 min.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-22 min.

Tešlos pumpurai tuo metu gražiai parus. Dėkite kepinius į lėkštę ar padėklą ir pagal
pageidavimą pabarstykite cukraus pudra. Tulpės formos sausainiai sukurs jūsų namuose
pavasarišką nuotaiką ir papuoš bet kokį šventinį stalą.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353