Senai norite pagaminti spurgų, bet nežinote, pagal kokį receptą jos išeina pačios skaniausios? Tvirtai galime pasakyti, kad mūsų receptas vienas sėkmingiausių! Varškės spurgos išeina orinės, saikingai saldžios, naudingos ir neriebios.
Ingredientai:
- varškė (pageidautina naminė) 500 g
- kiaušiniai 3 vnt
- miltai 300-400 g
- vanilinis cukrus pagal skonį
- cukrus 9-12 valgomųjų šaukštų
- druska nedidelis žiupsnelis
- soda 1 arbatinis šaukštelis
- actas sodos gesinimui
- cukraus pudra pagal skonį
- rafinuotas aliejus kepimui
Paruošimas:
- Pradedame gaminti spurgas pagal skanų receptą: varškę pertriname su vaniliniu cukrumi.
- Sumaišome kiaušinius su druska ir cukrumi.
- Gesiname sodą actu ir paskui dedame į kiaušinių masę.
- Užmaišome tešlą, paeiliui dėdami į kiaušinių masę varškės masę ir išsijotus kvietinius miltus.
- Į aukštą neplatų puodą ar prikaistuvį pilame pakankamą kiekį rafinuoto aliejaus ir kaitiname ant nedidelės ugnies. Svarbu jo neperkaitinti.
- Toliau vandeniu suvilgytomis rankomis formuojame iš gautos tešlos nedidelius kamuoliukus ir apkepame juos įkaitusiame aliejuje. Sekame, kad jie nepriliptų prie dugno ir tolygiai apkeptų iš visų pusių.
- Gatavas spurgas dedame ant servetėlių ar popierinių rankšluosčių, kad pašalintume aliejaus perteklių, paskui dedame į lėkštę ir pabarstome cukraus pudra pagal skonį.
- Skaniausios varškės spurgos pagal paprastą naminį receptą paruoštos.
Gero apetito!
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.