Iš ko tik nedaro naminės giros! Kartais sunku įsivaizduoti, kad skanus gaivinantis gėrimas gautas iš visiškai netikėtų ingredientų: iš burokėlių, kavos, beržų sulos ir net iš ryžių.
Tarp daugybės rauginto gėrimo gaminimo receptų mes radome kai ką originalaus – giros iš cikorijos receptą.
Originalus produktas pasižymi malonu riešutų prieskoniu, neįprastu aromatu ir maloniu skoniu su lengvu kartumu. Tai tikrai naujas žodis klasikinėje receptūroje! Gira iš cikorijos turtinga vitaminų, organinių rūgščių, mineralų, puikiai malšina troškulį karštu oru.
Ji bus naudinga esant disbakteriozei, gastritui su pamažintu rūgštingumu ir nusilpus vyriškai jėgai.
Kadangi tai fermentuotas produktas, jis suteikia neįkainojamą naudą skrandžio ir žarnyno mikroflorai.
Ingredientai:
– vanduo 3 l
– cikorija 1 valgomieji šaukštai
– citrinos rūgštis 0.5 arbatinis šaukštelis
– cukrus 500 g
– sausos mielės 1 arbatinio šaukštelio
Paruošimas:
1. Į puodą su 3 l vandens sudėkite visus ingredientus, išskyrus sausas mieles. Permaišykite, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite.
2. Nuimkite puodą nuo ugnies ir būtinai leiskite skysčiui ataušti maždaug iki 40 laipsnių temperatūros, kad mielės nežūtų. Pripilkite truputį šilto tirpalo iš puodo į atskirą indą ir ištirpinkite ten mieles, paskui supilkite į puodą.
3. Kruopščiai permaišykite, uždenkite puodą dangčiu ir padėkite šiltoje vietoje 3-4 val. Kai tik jūs pamatysite paviršiuje putas – gira gatava. Jei putų nepakanka, tai padėkite talpą dar nakčiai šilumoje.
4. Gėrimą išpilstykite į butelius ir ataušinkite.