Ingredientai:
Tešlai:
– 700 g miltų
– 250 g kambario temperatūros pieno
– sausos mielės 1,5 valgomojo šaukšto
– 60 g minkšto sviesto
– 2 kiaušiniai
– 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
– 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
Padažui:
– 1 stiklinė alyvuogių aliejaus
– petražolės – kelios šakelės
– 2 skiltelės česnako
Paruošimas:
Sumaišome pieną su mielėmis, leidžiame pastovėti 10-15 min.
Paskui dedame sviestą, cukrų, kiaušinius ir gerai permaišome.
Dalimis beriame miltus ir užmaišome minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
Paliekame pusei valandos.
Sumaišome alyvuogių aliejų, smulkiai supjaustytas petražoles ir susmulkintą česnaką.
Gatavą tešlą dalijame į 2 dalis. Iškočiojame ir paskirstome padažą. Susukame vyniotinį.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje kol pagels.