Mišrainę galima gaminti ir šventiniam, ir kasdieniam stalui. Joje nėra nei majonezo, nei kenksmingų sudedamųjų dalių. Priešingai – tai naudingos šviežios salotos, kuriomis galima pasisotinti.
Sudedamosios dalys
- Augalinio aliejaus pagal skonį
- 200 g morkų
- 200 g raugintų agurkų
- 100 g baltojo svogūno
- Pagal skonį maltų juodųjų pipirų
- 200 g bulvių
- 200 g raugintų kopūstų
- 200 g burokėlių
- 200 g žaliųjų žirnelių
- Druskos pagal skonį
Ruošimas:
Morkas, bulves ir burokėlius išvirti.

Bulves supjaustyti kubeliais.

Morkas supjaustyti kubeliais.

Bulves ir morkas sudėti į salotinę.
Supjaustyti agurkus.
Bulves ir morkas sudėti į salotinę. Agurkus sudėti į salotinę.
Nuskusti burokėlius ir supjaustyti.

Smulkiai supjaustyti svogūną. Jei svogūnas aštrus, galima jį nuplikyti verdančiu vandeniu. Burokėlius ir svogūnus sudėti į salotinę.
Sudėti kopūstus.

Sudėti konservuotus žirnelius. Padruskinti, papipirinti, įpilti aliejaus ir išmaišyti.

Skanaus!


















