Mišrainė su raugintais kopūstais. Naudingos šviežios salotos, galima gaminti ir šventiniam, ir kasdieniam stalui

3302
Patinka? Duok Like!

Mišrainę galima gaminti ir šventiniam, ir kasdieniam stalui. Joje nėra nei majonezo, nei kenksmingų sudedamųjų dalių. Priešingai – tai naudingos šviežios salotos, kuriomis galima pasisotinti.

Sudedamosios dalys 

  • Augalinio aliejaus pagal skonį
  • 200 g morkų
  • 200 g raugintų agurkų
  • 100 g baltojo svogūno
  • Pagal skonį maltų juodųjų pipirų
  • 200 g bulvių
  • 200 g raugintų kopūstų
  • 200 g burokėlių
  • 200 g žaliųjų žirnelių
  • Druskos pagal skonį

Ruošimas:

Morkas, bulves ir burokėlius išvirti.

Bulves supjaustyti kubeliais.

Morkas supjaustyti kubeliais.

Bulves ir morkas sudėti į salotinę.

Supjaustyti agurkus.

Bulves ir morkas sudėti į salotinę. Agurkus sudėti į salotinę.

 Nuskusti burokėlius ir supjaustyti.

Smulkiai supjaustyti svogūną. Jei svogūnas aštrus, galima jį nuplikyti verdančiu vandeniu. Burokėlius ir svogūnus sudėti į salotinę.

Sudėti kopūstus.

Sudėti konservuotus žirnelius. Padruskinti, papipirinti, įpilti aliejaus ir išmaišyti.

Skanaus!

Patinka? Duok Like!