Šventinis, porcijinis skruzdėlyno variantas.
Visiems patariame pasigaminti, gavosi skaniai, gražiai ir patogiai!
Produktaismėlinei tešlai:
(visi produktai kambario temperatūros)
– kiaušiniai – 2 vnt
– sviestas – 200 g
– cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas
– kepimo milteliai – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– miltai – 500 g
Kremui:
virtas sutirštintas pienas – 1 indelis
Kaip pagaminti mini skruzdėlynus:
– suminkštėjusį sviestą suplakti su cukraus pudra;
– įmušti kiaušinius, suplakti;
– miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti į kiaušinių ir sviesto mišinį;
– užmaišyti minkštą tešlą;
Labai svarbu tešlą užmaišyti pakankamai greitai, labai jos nespausti, netrinti,nemaišyti, kadangi tik tokiu atveju tešla gausis švelni, biri.
Ilgai ją maišant, tešloje susidaro glitimas, o taip pat gali ištirpti sviestas, susigerti į miltus, ko pasekoje tešla bus tampri, stangri.
– iš tešlos suformuoti paplotį, suvynioti jį į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30-40 minučių;
– atšaldytą tešlą padalinti gabalėliais, permalti mėsmale (paskirstant „virveles“ iš tešlos tolygiai skardoje);
– kepti 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje (orientuotis pagal savo orkaitę);
Kai tešla apskrus, truputį permaišome „virveles“, kad geriau iškeptų ir kepame dar 5 min.
– iškeptą tešlą truputį ataušinti, dėti į didelį dubenį ir sutrupinti;
– dėti virtą sutirštintą pieną ir gerai permaišyti;
– dėti gautą košelę į formeles;
– papuošti pagal pageidavimą;
Gero apetito!