Mini skruzdėlynai. Visiems patariame pasigaminti, gavosi skaniai, gražiai ir patogiai

5393
Patinka? Duok Like!

Šventinis, porcijinis skruzdėlyno variantas.

Visiems patariame pasigaminti, gavosi skaniai, gražiai ir patogiai!

Produktaismėlinei tešlai:

(visi produktai kambario temperatūros)

– kiaušiniai – 2 vnt
– sviestas – 200 g
– cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas
– kepimo milteliai – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– miltai – 500 g

Kremui:

virtas sutirštintas pienas – 1 indelis

Kaip pagaminti mini skruzdėlynus:

– suminkštėjusį sviestą suplakti su cukraus pudra;

– įmušti kiaušinius, suplakti;

– miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti į kiaušinių ir sviesto mišinį;

– užmaišyti minkštą tešlą;

Labai svarbu tešlą užmaišyti pakankamai greitai, labai jos nespausti, netrinti,nemaišyti, kadangi tik tokiu atveju tešla gausis švelni, biri.

Ilgai ją maišant, tešloje susidaro glitimas, o taip pat gali ištirpti sviestas, susigerti į miltus, ko pasekoje tešla bus tampri, stangri.

– iš tešlos suformuoti paplotį, suvynioti jį į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30-40 minučių;

– atšaldytą tešlą padalinti gabalėliais, permalti mėsmale (paskirstant „virveles“ iš tešlos tolygiai skardoje);

– kepti 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje (orientuotis pagal savo orkaitę);

Kai tešla apskrus, truputį permaišome „virveles“, kad geriau iškeptų ir kepame dar 5 min.

– iškeptą tešlą truputį ataušinti, dėti į didelį dubenį ir sutrupinti;

– dėti virtą sutirštintą pieną ir gerai permaišyti;

– dėti gautą košelę į formeles;

– papuošti pagal pageidavimą;

Gero apetito!

Patinka? Duok Like!