Miltus pakeičiau sužiedėjusia duona: kepu blynelius Užgavėnėms ir ne tik (ir skanu, ir duona neprapuola)

319
Patinka? Duok Like!

Receptas:

– duona (pas mane batonas) – 100 g
– kiaušiniai – 2 vnt
– pienas – 300 ml
– aliejus – 1 valgomasis šaukštas
– druska – žiupsnelis

Iš šio kiekio gaunasi 12-14 20 cm diametro blynelių.

Labai neįprastas blynelių receptas! Kai staiga namuose baigiasi miltai, o tu jau nusiteikei blyneliams… vietoje įprastų miltų naudok paprastą duoną! Viskas paprasta! Nors, kaip ir kiekviename recepte, yra savo plonybių.

Kaip gaminti:

Duoną galima imti bet kokią, kokia liko. Bet skaniausi tokie blyneliai gaunasi iš batono.

Sulaužau gabalėliais ir dedu į blenderio indą. Ten pat dedu kiaušinius, druską, aliejų ir pieną. Suplaku labai gerai, kad neliktų gumulėlių. Tai svarbu!

Tešlą šiems blyneliams aš visada ruošiu blenderyje, kitaip joje lieka gumulėliai. Tada sunku kepti blynelius. Štai tokia vienalytė tešla turi gautis:

Kepu blynelius ant vidutinės ugnies! Tai irgi svarbu! Ir būtinai sutepu keptuvę aliejumi kiekvieną kartą prieš pildama tešlą.

Apverčiu ir kepu iš kitos pusės.

Štai kokie gražūs ir apskrudę gaunasi:

Dedu blynelius į krūvelę. Gaunasi 12-15 vnt. Kaip tik užtenka pusryčiams!

Galima sutepti blynelius sviestu ir pabarstyti cukrumi.

Arba galima įvynioti įdaro. Galima paprasčiausiai patiekti su medumi, uogiene ar grietine. Skanu!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353