Ingredientai
– kiaulienos-jautienos faršas 600 g
– svogūnai 3 vnt
– česnakas 3 skiltelės
– duonos riekės 2 vnt
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– druska 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– grybai 300 g
– morka 1 vnt
– kiaušinis 1 vnt
– majonezas 2 valgomieji šaukštai
– druska įdarui 1/3 arbatinio šaukštelio
– kietasis sūris 150 g
Paruošimas
1. Kvietinį batoną sutrupinkite nedideliais gabalėliais, dėkite į gilų indą, užpilkite pienu ar vandeniu. Leiskite pastovėti 5 minutes, kad batonas permirktų.
2. Svogūną ir česnaką nulupkite, supjaustykite gabalėliais, dėkite į blenderį. Batono skystį nuspauskite, irgi dėkite į blenderį.
3. Daržoves ir minkštimą suplakite į vienalytę masę, dėkite į mėsos faršą. Mišinį pabarstykite druska ir maltais pipirais, permaišykite. Paskui faršą išmuškite rankomis, nedidelėmis porcijomis pakeldami aukštyn ir staigiai mesdami į indą ar ant lentelės.
4. Svogūno galvutę nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į įkaitintą keptuvę, suteptą aliejumi. Kepkite svogūną, kol taps pusiau skaidrus. Morką nulupkite, stambiai sutarkuokite, dėkite į svogūnus, permaišykite. Daržoves kepkite ant vidutinės ugnies kol suminkštės apie 5 min.
Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, apkepkite aliejuje 3-5 min. Keptas daržoves ir grybus sudėkite į vieną indą, dėkite majonezą ar grietinę, pabarstykite druska ir pipirais, permaišykite.
5. Įmuškite į mėsą kiaušinį, dar kartą permaišykite.
6. Faršą padalykite į 9 lygias dalis po 80 g. Formuokite plokščius vienodo dydžio apskritimus ir dėkite į skardą. Tam naudokite nedidelį formavimo žiedą, vidun dėkite faršą, išlyginkite ir prispauskite grūstuvu.
7. Ant mėsos ruošinių dėkite daržovių ir grybų mišinio kupstelius.
8. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite. Sūrio drožlėmis pabarstykite kiekvieną gaminį. Pašaukite skardą į įkaitintą orkaitę. Kepkite patiekalą 200 laipsnių temperatūroje 25 min.
9. Gatavą patiekalą šiek tiek atvėsinkite, patiekite. Gero apetito!