Mėsos duonos. Dabar kepu šį pyragą kiekvieną sekmadienį

1190
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • kiaušiniai – 10 vnt
  • vištienos file – 700-800 g
  • česnakų milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • sviestas – 60 g
  • obuolių actas – 0,5 valgomojo šaukšto
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska – pagal skonį
  • sezamai – pagal skonį

Paruošimas:

Išvirkite file pasūdytame vandenyje,leiskite ataušti, po to supjaustykite vidutiniais
gabalėliais.

Suplakite kiaušinius į purias putas. Geriausia tai padaryti virtuviniu kombainu.

Ištirpinkite 50 g sviesto, sumaišykite su mėsa ir sutrinkite blenderiu iki pastos
konsistencijos.

Per kelis kartus supilkite į paštetą kiaušinius, permaišydami po kiekvienos porcijos.
Berkite druską, pipirus ir pilkite sodą, gesintą actu. Gerai permaišykite.

Stačiakampę silikoninę formą sutepkite sviestu ir supilkite į ją tešlą. Kepkite duoną 40-45
min 180 laipsnių temperatūroje. Paskui išjunkite orkaitę ir palikite duoną kol pilnai atauš.

Mėsos duona gaunasi standi ir pakankamai sunki. O dar ji soti, todėl per kartą suvalgyti
ją sunku. Laikykite kepalą šaldytuve, tačiau ne ilgiau 4 dienų. Gero apetito!

Patinka? Duok Like!